VILTOTAIS LIELDIENU ZAĶIS
1 attēls • 28. mar 2013 15:52
Recepte: VILTOTAIS LIELDIENU ZAĶIS.
Sastāvdaļas:
Jauktā kotelšu masa 1kg,
Sīpoli 2gab,
Olas 6gab,
Bekons 400g,
Ķiploku daiviņas 5gab,
sāls,pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Sagatavo 4 cieti novārītas olas. Kotlešu masai pievieno sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus, pievieno sāli, melnos piparus un divas jēlas olas.Visu kārtīgi samīca un, lai zaķis būtu sulīgāks, pievieno tam mazliet ūdens, aptuveni...VairākRecepte: VILTOTAIS LIELDIENU ZAĶIS.
Sastāvdaļas:
Jauktā kotelšu masa 1kg,
Sīpoli 2gab,
Olas 6gab,
Bekons 400g,
Ķiploku daiviņas 5gab,
sāls,pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Sagatavo 4 cieti novārītas olas. Kotlešu masai pievieno sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus, pievieno sāli, melnos piparus un divas jēlas olas.Visu kārtīgi samīca un, lai zaķis būtu sulīgāks, pievieno tam mazliet ūdens, aptuveni 100ml. Maltās gaļas masu sadala uz pusēm. Pirms veidot zaķi, rokas jāsamērcē vēsā ūdenī, lai gaļa neliptu pie rokām. Uz folija taisnstūra formā kārto maltās gaļas masu, tai pa virsu vidū liek vienu aiz otras cieti novārītas olas. Otru pusi gaļas masu liek pa virsu. Viltotā zaķa formu veido kā ķieģelīti. Pa virsu kārto bekona šķēlītes, tā, lai bekons nosegtu augšējo virsmu un sānus. Foliju uzloka , lai sāni ir aizsegti, bet virspuse paliek atvērta, lai tā apbrūnētu. Viltoto zaķi cep iepriekš uzkasētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 45-50 minūtes līdz tas gatavs. Dekorē ar majonēzi un sasmalcinātiem zaļumiem.
SUPERNETO veikaliem šiem produktiem akcijas cenas, it īpaši gardajam Rīgas Miesnieka BEKONAM!!!
LAI GARDI SVĒTKI!