Rīgas Miesnieks

Oficiālā lapa
Ieteikt
 45

Jautājumi un atbildes

Kādus dārzeņus vislabāk grillēt?
Grillējami praktiski ir visi dārzeņi izņemot varbūt kāposts:). Īpaši garšīgi ir cukini, baklažāni, paprika. Sakņaugus - kartupeļus, burkānus, selerija saknes pirms grillēšanas vajag nedaudz apvārīt, bet var arī vienkārši ietīt folijā un ievietot tur pat grilla oglēs. Neaizmirstiet tos laiku pa laikam pagrozīt, jo citādāk tie no vienas puses apdegs, bet otra nebūs gatava.
Cik daudz gaļas rēķināt vienai porcijai?
Vienam cilvēkam vienai porcijai vajag rēķināties ar 200-250g cepamgaļas un apmēram ar tādu pašu daudzumu piedevu - salātu vai grillētu dārzeņu. Rēķinaties ari ar to, ka cepot gaļa zaudē apmēram 30% sava svara
Vai var cept gaļu un dārzeņus uz viena iesma?
Uz viena iesma nevajadzētu likt gaļu un dārzeņus, jo gaļa cepas ievērojami ilgāk, bet dārzeņi pa to laiku sadegs un nebūs baudāmi.
Kādas piedevas vislabāk likt pie grillētām ribiņām?
Man vislabāk patīk grillēta kukurūzas vālīte. Kukurūzas vālīti pirms grillēšanas apvāra sāls ūdenī un tad grillē uz restēm. Var arī pirms grillēšanas ietīt folijā, tad vālīte grillēsies vienmērīgāk. Svarīgi ir grillēšanas laikā to grozīt, lai tā nepiedeg un grillējas vienmērīgi.
Ar ko labāk aplaistīt ogles, ja parādās liesma?
Vienmēr grillējot pa rokai turiet trauku ar ūdeni, lai mirklī, kad parādās liesmas būtu ar ko tās apdzēts, jo liesmas var sabojāt cepjamgaļu, tā var apdegt un būs rūgta. Vislabāk dzēšanai ir izmantot alu vai vīnu, jo tas nonākot uz oglēm izgaro un izplata patīkamu aromātu, ko uzsūc cepamgaļa un piedod gaļai lielisku aromātu.