Kroghs-Groent

Oficiālā lapa
Ieteikt
 5

Par sadzīvi


gal_344582646_large
Foto - Tonderas pilsētas svētkos 2013 gada vasarā.


Sadzīves apstākļi – ekstras nav, bet viss dzīvei nepieciešamais ir nodrošināts.


Kroghi sezonas strādniekus nodrošina ar nepieciešamajiem dzīves apstākļiem turpat uz vietas saimniecībā.


Aprīkoti dzīvojamie vagoniņi

Vienā Kroghu saimniecības malā ir izvietoti dzīvojamie vagoniņi. Katrā no tiem gultas vietas 4 cilvēkiem, ēdamtelpa - ar mazo ledusskapi un izlietni, duša un tualete, arī skapīši darba apģērbam. Telpas nav plašas, tāpēc jāsadzīvo ir draudzīgi. Saulainā laikā pusdienas tiek ēstas pie āra galdiem, kas novietoti vagoniņa priekšā.

Elektrība, apkure, aukstais un siltais ūdens ir katrā namiņā. Vienīgi jārūpējas par to lai būtu tīrība un kārtība telpās, lai savas nolaidības dēļ netiktu aizdambēta kanalizācija – tad pašiem arī būs jātīra.


Par dzīvošanu tiek ieturēta maksa, sākot no 2014 vasaras tā tiks aprēķināta pēc namiņā nodzīvotā laika.


gal_344587563_large

Foto - Dzīvojamie vagoniņi 2013 gada vasara.

gal_344587476_large
Foto - Guļamtelpa 2013 gada augusts.


Kopējā virtuve un veļas mazgātava

Blakus vagoniņiem atrodas kopējā virtuve ar 2 elektriskajām plītīm (ir cepeškrāsnis), lielo ledusskapi, trauku skapjiem un virtuves galdu. Ražas laikā, bez papildus maksas, ēdiena gatavošanai pieejami kartupeļi un citi dārzeņi, tiesa gan - no brāķētās produkcijas klāsta, bet taisnības labad jāpiebilst, ka Latvijā tos vērtētu kā tirgum atbilstošus un kvalitatīvus. Ja uz Dāniju ir atbraukts ar mazām naudiņām kabatā un pašam nav slinkums gatavot, tad ekonomiskā režīmā ar ceptiem vai sautētiem vietējiem dārzeņiem var dzīvot labu laiku. 

gal_344587422_large
Foto - Pusdienu gatavošana strādnieku virtuvē 2013 gada jūlijā.


Blakus virtuvei ir veļas mazgātava ar 2 veļasmašīnām. Netīro drēbju visiem ir daudz, tāpēc jārēķinās, ka uz veļas mazgāšanu stāvēsiet draudzīgā rindiņā, bet izmazgāto draudzīgi karināsiet uz veļas striķiem turpat pagalmā.


Riteņojam un laiku pa laikam izbraucam ar mašīnu

Tuvējā apkārtnē ērti pārvietoties ar saimniecībā esošajiem riteņiem. Tos izmanto arī braucieniem uz tālākajiem zirņu un dārzeņu laukiem, vai - ja gribas aizskriet līdz tuvējam veikalam Bylderup Bov’ā. 

Braucienam pēc pārtikas saimnieki izīrē vienu no savām automašīnām. Tuvākā Vācijas pierobežas pilsēta ar "ALDI"„LIDL”, „SKY”, daudziem citiem lielākiem un mazākiem veikaliem, atrodas vien 30 minūšu brauciena attālumā.


gal_344582684_large
Foto - Zemeņu meitenes ciemos Esbjergas ugunsdzēsēju depo. Pielaikojot pažarnieku formas. 2013 gada vasara.


Pašmāju veikaliņš, WI-FI klēpjdatoriem un bezmaksas internets

Kristians piedāvā 30% atlaidi, ja vēlaties iepirkties "Kroghs Groent" veikaliņā. Tajā pašaudzētie zaļumi un ogas, arī visa „Krogh Specialitet” produkcija - tā ir lieliska dāvana braucot mājup.


Tiem strādniekiem, kuriem nav līdzi paņemts dators Kroghs nodrošina bezmaksas pieeju internetam (arī skype un sociālajiem tīkliem) no darba brīvajā laikā. Ar mazu, draudzīgu rindiņu ir jārēķinās tiem, kas vakara stundās gatavojas parunāt ar mājās palicējiem Latvijā. Pārējiem, kam savi notebuki, pieejams bezmaksas WI-FI.


Līgošana, kopējas svinēšanas un ciemiņi - tuvējā apkārtnē strādājošie latvieši

Kā ierasts iepriekšējos gados, visi, kam darbs jūnijā kopā ar saimniekiem svin Jāņus. Neretas ir kopējas vakarēšanas, īpaši - ja ir pamatots iemesls - jubileja vai cits svarīgs dzīves notikums. Jautrība sit augstu vilni, kad ciemos atbrauc šajā Dānijas pusē dzīvojošie un strādājošie latviešu puiši. Tad var kārtīgi izdancoties un pēc negulētas nakts rīts zemeņu vagā ir patiess gribasspēka apliecinājums.

gal_344582672_large
Foto - Pēc darba aizbraucām uz karuseļiem tuvējā pilsētiņā. 2013 gada vasara.