LIELLOPU AKNU UN GAĻAS PASTĒTE Nepieciešams: 300 g liellopa aknu 300 g liesas liellopa gaļas 2 lauru lapas 1 liels sīpols 4 ķiploka daiviņas 10 melno piparu graudi 10 smaržīgo piparu graudi sāls pēc garšas 50 g sviesta Pagatavošana: 1. Aknas un gaļu sagriež palielos gabalos un liek katlā. Pievieno lauru lapas, sīpolu, ķiplokus, piparus un sāli pēc garšas. Visu pārlej ar ūdeni (tik daudz, lai gaļa būtu nosegta) un liek vārīties. Vāra, līdz aknas un gaļa gatava. Ja aknas gatavas ātrāk, tās izņem no katla, bet gaļu turpina vārīt, līdz tā mīksta. 2. Gatavu gaļu un aknas izņem no katla un samaļ gaļas mašīnā. 3. Samalto masu liek bļodā un pievieno sviestu. Visu pārlej ar izkāstu buljonu, kurā vārījusies gaļa un rūpīgi samaisa. Ja vēlas, masu var sablendēt. 4. Bļodu uz pāris stundām ievieto ledusskapī, lai pastēte sastingst. Labu apetīti!
← iepriekšējā | 16. no 1143 | nākamā → |