SĀĻAIS KĒKSS AR SIERU UN ŽĀVĒTU DESU Nepieciešams: 380 g (1 glāze) jogurta bez piedevām 380 g g (1 glāze) miltu 190 g (!/2 glāze) olīveļļas 3 olas 14 g sausā rauga 300 g žāvētas desas 100 g labi kūstoša siera Pagatavošana: 1. Traukā sakuļ olas, pievieno jogurtu un miltus, kuros iemaisīts sausais raugs. Visu rūpīgi samaisa. 2. Mīklai pielej eļļu, pievieno sīki sagrieztu žāvēto desu un uz sakņu rīves sarīvētu sieru. Visu vēlreiz rūpīgi samaisa. Mīklai jābūt diezgan biezai un lipīgai. Atstāj uz pusstundu siltumā, lai nedaudz uzrūgst. 3. Pēc tam mīklu pilda kēksa formiņā un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram uz 30 - 40 minūtēm. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, iedurot to kēksā. Kēkss ir gatavs, kad mīkla vairs nelīp pie irbulīša. 4. gatavu kēksu izņem no cepeškrāsns, atdzesē un sagriež šķēlēs. Labu apetīti!
← iepriekšējā | 17. no 1143 | nākamā → |