PAŠCEPTAS SĒKLU MAIZĪTES Nepieciešams: 80 g kokosriekstu skaidiņu 30 g Chia sēklu 30 g linsēklu 30 g ķirbju sēklu 30 g sezama sēklu 30 g saulespuķu sēklu 1 ēdamkarote cukura 2 tējkarotes cepamā pulvera 1,5 tējkarotes Himalaju sāls 3 olas 2 ēdamkarotes eļļas 400 g ūdens (apmēram 2 glāzes) 500 - 550 g kviešu miltu Pagatavošana: 1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. 2. Traukā ber kokosriekstu skaidiņas, chia sēklas , linsēklas, ķirbju sēklas, sezama sēklas, saulespuķu sēklas un visas samaļ blenderī vai virtuves kombainā. 3. Sēklu masai pievieno cukuru, cepamo pulveri un sāli. Visas sastāvdaļas samaisa. Tad piesit olas, pielej eļļu, ūdeni, ieber miltus un samīca viendabīgu mīklu. 4. No mīklas izveltnē tādu kā paresnu desu, kuru sagriež porciju gabaliņos. 5. No katra gabaliņa veido bumbiņu, nedaudz saplacina tā, lai veidotos apaļa maizīte. 6. Maizītes liek uz cepampannas, pārkaisa ar sezama sēkliņām un cep apmēram 30 - 40 minūtes 200 grādos. Labu apetīti! Gatavoja: Iveta Apškrūma
← iepriekšējā | 12. no 1143 | nākamā → |