Tamarinda limonāde
1 attēls • 7. mai 2013 21:35
Tamarinda augļi ir līdz 15 cm garas, pupām līdzīgas pākstis. Tās ir cietas, brūnas un sausas. Pāksts iekšpusē ir augļa mīkstums, kurā ir lieli un ļoti cieti kauliņi. Āzijā tamarinda augļu mīkstumu izmanto dažādu garšvielu pastu un kariju pagatavošanai. Auglim ir patīkama, pikanta, saldeni skāba garša. Tamarindu mīkstumu pievieno asām zupām un rīsu ēdieniem. Tas piešķir dārzeņu ēdieniem un mērcēm...VairākTamarinda augļi ir līdz 15 cm garas, pupām līdzīgas pākstis. Tās ir cietas, brūnas un sausas. Pāksts iekšpusē ir augļa mīkstums, kurā ir lieli un ļoti cieti kauliņi. Āzijā tamarinda augļu mīkstumu izmanto dažādu garšvielu pastu un kariju pagatavošanai. Auglim ir patīkama, pikanta, saldeni skāba garša. Tamarindu mīkstumu pievieno asām zupām un rīsu ēdieniem. Tas piešķir dārzeņu ēdieniem un mērcēm saldskābu garšu. No tamarinda iegūst atsvaidzinošu dzērienu, kuru sauc arī par tamarinda ūdeni.
Sastāvdaļas:
10 tamarinda pākstis
Ceturtdaļa citrona
2 ēdamkarotes medus
2 litri ūdens
Gatavošana:
Tamarinda pākstis noloba un augļa mīkstumu vāra apmēram 15 minūtes.
Augļa pākstis izņem no katla un atdzesē. Pēc tam augļa mīkstumu izberž caur sietu vai arī izspaida ar rokām. Vārot, augļa mīkstums būs kļuvis mīksts un to būs viegli atdalīt no cietajiem kauliņiem.
Pēc tam augļa mīkstumu atkal liek katlā, pievieno citronu un medu, visu uzvāra. Vasarā Tamarinda limonādi pasniedz ar ledus gabaliņiem. Tas ir brīnišķīgs un atspirdzinošs dzēriens ar saldskābu garšu. Un jāsaka, ka arī ļoti uzmundrinošs. Lai labi garšo, labu apetīti!
-