Kontakti Vairāk »
Aptaujas
Ieteikt
Runā
- Labu apetīti, Zaķīša receptes 2. okt 2022Marinētu gurķu recepte (bez pasterizācijas) | Labu apetīti!; Marinētu gurķu recepte (bez pasterizācijas) #marinētigurķi #gurķumarinēšana #konservācija #labuapetīti #receptes
- Asinsdesas pēc senām senču receptēm | Labu apetīti!; Savu bērnību līdz skolas gadiem un pēc tam vasaras brīvlaikus pavadīju laukos pie Babas, Koknesē. Jeb precīzāk pirms Rīteriem, Urgu ciemā, nu tur, kur tagad ir tas karjers ar ūdeni. Toreiz zāle bija zaļāka, siens smaržīgāks un debesis tīrākas, un katrā lauku sētā audzēja rukšus. Mums bija vairāki un ik pa laikam kāds tika kauts. Un pirmais, ko vienmēr darīja mans vecaistēvs, kurš bija galvenais cūku kāvējs miestā, bija palikt zem cūkas galvas emaljētu metāla bļodu, kurā satecēja asinis. Tad nāca Baba, savāca bļodu ar asinīm un devās uz virtuvi. Tur tad arī tapa visgaršīgākās asinsdesas pasaulē. Asinsdesas jeb melnais pudiņš ir ļoti sena un visā pasaulē zināma recepte. Ir nācies to nogaršot gan Īrijā gan Skandināvijā, kur tā ir nacionālais ēdiens, taču nu nav tas! Mūsu latviešu recepte asinsdesām ir vislabākā! #asinsdesas #labuapetīti #receptes
- Sirņiki – klasiskā recepte | Labu apetīti!; Sirņiki – klasiskā recepte Biezpiena plācenīši jeb sirņiki krievu valodā ir ļoti ātri pagatavojams gardums un bieži to taisa brokastīs. Esmu izmēģinājis vairākas receptes, jo man patīk virtuvē eksperimentēt, taču esmu atgriezies pie klasiskās sirņiku receptes. Tie sanāk maigi un ar zeltainu garoziņu. Parasti sirņikus pasniedz ar skābu krējumu. Visgaršīgākie sanāk no treknā 9% biezpiena, tāpēc iesaku tieši šo, taču var gatavot arī no liesā biezpiena. #sirņii #biezpienasirņiki #biezpienaplācenīši #labuapetīti #receptes
- Ālanta kotletes | Labu apetīti!; Zivju kotletes var gatavot no dažādām zivīm, visbiežāk tās gatavo no līdakas, jo zivju kotlešu gatavošanas laikā tiek samaltas smalkās asakas, kuras bieži traucē baudīt zivi. Arī ālants ir asakaina zivs, taču no tā sanāk ļoti garšīgas un sulīgas kotletes, viegli sarkanīgā, rozā krāsā, jo ālanta gaļa ir sārti oranža, kā lasim vai forelei. Ālanta kotletēm ir arī tikai tam raksturīga, cēla garša, tāpēc ja laimējas noķert ālantu, es iesaku pagatavot no tā kotletes.
Runā
- Marinētu gurķu recepte (bez pasterizācijas) | Labu apetīti!; Marinētu gurķu recepte (bez pasterizācijas) #marinētigurķi #gurķumarinēšana #konservācija #labuapetīti #receptes
- Asinsdesas pēc senām senču receptēm | Labu apetīti!; Savu bērnību līdz skolas gadiem un pēc tam vasaras brīvlaikus pavadīju laukos pie Babas, Koknesē. Jeb precīzāk pirms Rīteriem, Urgu ciemā, nu tur, kur tagad ir tas karjers ar ūdeni. Toreiz zāle bija zaļāka, siens smaržīgāks un debesis tīrākas, un katrā lauku sētā audzēja rukšus. Mums bija vairāki un ik pa laikam kāds tika kauts. Un pirmais, ko vienmēr darīja mans vecaistēvs, kurš bija galvenais cūku kāvējs miestā, bija palikt zem cūkas galvas emaljētu metāla bļodu, kurā satecēja asinis. Tad nāca Baba, savāca bļodu ar asinīm un devās uz virtuvi. Tur tad arī tapa visgaršīgākās asinsdesas pasaulē. Asinsdesas jeb melnais pudiņš ir ļoti sena un visā pasaulē zināma recepte. Ir nācies to nogaršot gan Īrijā gan Skandināvijā, kur tā ir nacionālais ēdiens, taču nu nav tas! Mūsu latviešu recepte asinsdesām ir vislabākā! #asinsdesas #labuapetīti #receptes
- Sirņiki – klasiskā recepte | Labu apetīti!; Sirņiki – klasiskā recepte Biezpiena plācenīši jeb sirņiki krievu valodā ir ļoti ātri pagatavojams gardums un bieži to taisa brokastīs. Esmu izmēģinājis vairākas receptes, jo man patīk virtuvē eksperimentēt, taču esmu atgriezies pie klasiskās sirņiku receptes. Tie sanāk maigi un ar zeltainu garoziņu. Parasti sirņikus pasniedz ar skābu krējumu. Visgaršīgākie sanāk no treknā 9% biezpiena, tāpēc iesaku tieši šo, taču var gatavot arī no liesā biezpiena. #sirņii #biezpienasirņiki #biezpienaplācenīši #labuapetīti #receptes
- Ālanta kotletes | Labu apetīti!; Zivju kotletes var gatavot no dažādām zivīm, visbiežāk tās gatavo no līdakas, jo zivju kotlešu gatavošanas laikā tiek samaltas smalkās asakas, kuras bieži traucē baudīt zivi. Arī ālants ir asakaina zivs, taču no tā sanāk ļoti garšīgas un sulīgas kotletes, viegli sarkanīgā, rozā krāsā, jo ālanta gaļa ir sārti oranža, kā lasim vai forelei. Ālanta kotletēm ir arī tikai tam raksturīga, cēla garša, tāpēc ja laimējas noķert ālantu, es iesaku pagatavot no tā kotletes.
Runā
- Marinētu gurķu recepte (bez pasterizācijas) | Labu apetīti!; Marinētu gurķu recepte (bez pasterizācijas) #marinētigurķi #gurķumarinēšana #konservācija #labuapetīti #receptes
- Asinsdesas pēc senām senču receptēm | Labu apetīti!; Savu bērnību līdz skolas gadiem un pēc tam vasaras brīvlaikus pavadīju laukos pie Babas, Koknesē. Jeb precīzāk pirms Rīteriem, Urgu ciemā, nu tur, kur tagad ir tas karjers ar ūdeni. Toreiz zāle bija zaļāka, siens smaržīgāks un debesis tīrākas, un katrā lauku sētā audzēja rukšus. Mums bija vairāki un ik pa laikam kāds tika kauts. Un pirmais, ko vienmēr darīja mans vecaistēvs, kurš bija galvenais cūku kāvējs miestā, bija palikt zem cūkas galvas emaljētu metāla bļodu, kurā satecēja asinis. Tad nāca Baba, savāca bļodu ar asinīm un devās uz virtuvi. Tur tad arī tapa visgaršīgākās asinsdesas pasaulē. Asinsdesas jeb melnais pudiņš ir ļoti sena un visā pasaulē zināma recepte. Ir nācies to nogaršot gan Īrijā gan Skandināvijā, kur tā ir nacionālais ēdiens, taču nu nav tas! Mūsu latviešu recepte asinsdesām ir vislabākā! #asinsdesas #labuapetīti #receptes
- Sirņiki – klasiskā recepte | Labu apetīti!; Sirņiki – klasiskā recepte Biezpiena plācenīši jeb sirņiki krievu valodā ir ļoti ātri pagatavojams gardums un bieži to taisa brokastīs. Esmu izmēģinājis vairākas receptes, jo man patīk virtuvē eksperimentēt, taču esmu atgriezies pie klasiskās sirņiku receptes. Tie sanāk maigi un ar zeltainu garoziņu. Parasti sirņikus pasniedz ar skābu krējumu. Visgaršīgākie sanāk no treknā 9% biezpiena, tāpēc iesaku tieši šo, taču var gatavot arī no liesā biezpiena. #sirņii #biezpienasirņiki #biezpienaplācenīši #labuapetīti #receptes
- Ālanta kotletes | Labu apetīti!; Zivju kotletes var gatavot no dažādām zivīm, visbiežāk tās gatavo no līdakas, jo zivju kotlešu gatavošanas laikā tiek samaltas smalkās asakas, kuras bieži traucē baudīt zivi. Arī ālants ir asakaina zivs, taču no tā sanāk ļoti garšīgas un sulīgas kotletes, viegli sarkanīgā, rozā krāsā, jo ālanta gaļa ir sārti oranža, kā lasim vai forelei. Ālanta kotletēm ir arī tikai tam raksturīga, cēla garša, tāpēc ja laimējas noķert ālantu, es iesaku pagatavot no tā kotletes.