Interjera dizains, interjera projekts

Ieteikt
 3

Projekta realizācija - divistabu dzīvoklis

Dzīvoklis plānots sievietei un pusaudžu vecuma zēnam. Viena istaba izmantojama gan kā viesistaba, gan kā guļamistaba, bet otra - kā bērnistaba. Virtuve esošajā dzīvoklī ir pārāk maza, tajā nav vietas pusdienu galdam - virtuvi būtu nepieciešams paplašināt. Tāpat arī tualete un vannas istaba ir divas ļoti mazas telpas. Klienta vēlme bija ieplānot ērtu, mājīgu interjeru, ieturētu siltos toņos.

VIRTUVE
Lai palielinātu virtuves izmērus un vizuāli paplašinātu telpu, starpsiena starp virtuvi un koridoru tika izņemta un koridora skapim tika ieplānotas spoguļdurvis, kas atspoguļo visu virtuves telpu un piešķir telpai arī papildus apgaismojumu. Ledusskapis ieplānots iebūvējams blakus viesistabas durvīm, lai neatņemtu platību virtuves darba virsmai.
txt_35782_large
Ledusskapis
txt_35783_large
txt_35784_large

VIESISTABA
Viesistabai izvēlēts gaiši dzeltens sienu tonis, lai padarītu istabu saulaināku. Visu gala sienu aizņem skapis ar spoguļdurvīm, kas vizuāli paplašina telpu un ienes tajā atstaroto gaismu. Grīdai izvēlēts parkets, kura toņi un tekstūra sasaucas ar finierētajām ieejas durvīm. Telpas akcents ir Dizaina Studijas Kaste griestu lampa ar dzeltenu auduma pārklājumu, kas iebūvēta visā griestu platumā. 
txt_35781_large
txt_35789_large
txt_35791_large
Dizaina Studijas Kaste griestu lampa

BĒRNISTABA
Bērnistabai izvēlēti oranžie un brūnie toņi, arī bērnistabā kā akcents izmantota lampa, taču šoreiz ar brūna auduma apdari. Darbagalda zonā ieplānotas brūnas lampas uz oranža fona, bet atpūtas zonā - dzeltenas lampas uz brūna fona. Kumodes pie gultas atveramas no augšas - tajās ērti var uzglabāt zēna sporta un atpūtas inventāru.
txt_35795_large
txt_35798_large
txt_35800_large
txt_35801_large
txt_35803_large
Dizaina Studijas Kaste lampa
txt_35804_large
No augšas atveramas kumodes

VANNAS ISTABA
Vannas istaba ieturēta mierīgos toņos - gaiši bēšā un tumši brūnā krāsā, kā akcentu izmantojot flīžu dekorus ar dažādu izmēru puķēm. Papildus akcentu piešķir mazie kvadrātveida skapīši pie izlietnes, kas kontrastē ar tumši brūno sienu.
txt_35807_large
txt_35808_large
txt_35810_large

KORIDORS
Koridors pēc vannas istabas palielināšanas ir kļuvis šaurāks, tādēļ visām istabām, kurām durvis ir no koridora, tika izmantotas bīdāmās durvis. Durvis ir platākas par standarta platumu un tām izmantota finiera apdare, kas piešķir koridoram svītrotu akcentu. Koridora galā ieplānots spogulis, kas piešķir gan papildus dziļumu, gan arī gaišumu.
txt_35813_large
txt_35815_large