"EkoMako" Spinātu nūdeles ar fenheli un zandartu.
1 attēls • 23. mai 2013 15:54
Spinātu nūdeles ar fenheli un zandartu
Sastāvdaļas 4 porcijām:
• 400 g "EkoMako" spinātu nūdeles
• 300 g fenhelis
• 300 g zandarta fileja ar ādu
• 50 g sviests
• 1 ēd.k. olīveļļa
• 50 g zivju buljons
• 2 ēd.k. citrona sula
• sāls, pipari
• dilles garnēšanai
Pagatavošana soli pa solim:
1. Nūdeles liek vārīties sālsūdenī un vāra līdz tās gandrīz gatavas, tad - nokāš, aplej ar aukstu ūden...VairākSpinātu nūdeles ar fenheli un zandartu
Sastāvdaļas 4 porcijām:
• 400 g "EkoMako" spinātu nūdeles
• 300 g fenhelis
• 300 g zandarta fileja ar ādu
• 50 g sviests
• 1 ēd.k. olīveļļa
• 50 g zivju buljons
• 2 ēd.k. citrona sula
• sāls, pipari
• dilles garnēšanai
Pagatavošana soli pa solim:
1. Nūdeles liek vārīties sālsūdenī un vāra līdz tās gandrīz gatavas, tad - nokāš, aplej ar aukstu ūdeni, atkal nokāš un atstāj caurdurī, lai notek viss liekais ūdens.
2. Fenheli nomazgā, notīra un sagriež šķēlītēs. Liek katliņā ar vārošu sālsūdeni un blanšē apmēram 3-4 minūtes. Pannā uzkarsē 30 g sviestu, pievieno nūdeles, fenheli, pēc garšas, sāli, piparus un sautē 2-3 minūtes.
3. Zandartu nomazgā, nosusina ar papīra dvielīti un sagriež nelielos kubiņus, tad tos apber ar sāli un pipariem. Pannā liek 20 g sviestu un 1 ēd.k. olīveļļu, visu uzkarsē , pievieno zandarta gabaliņus un cep apmēram 2 minūtes, tad pielej citrona sulu un zivju buljonu, vāra vēl 1-2 minūtes.
4. Zivi ar buljonu pārlej pāri nūdelēm un pasniedz iepriekš uzsildītos šķīvjos, garnējot ar dillēm.
Labu apetīti!
-