Kā pagatavot olu nūdeles?
Olu nūdeļu pagatavošanā noteikti ir jāievēro viena svarīga lieta: ēdājiem ir jagaida makaroni, nevis makaroniem ēdāji. Tas ir tādēļ, kad atdzisušas nūdeles negaršos tik labi kā tikko pasniegtas.
Tāpēc pagatavojot maltīti, vēlams sākt ar piedevu , mērču gatavošanu un tikai pēc tam var sākt ķerties pie makaronu vārīšanas.
Lūk ieteikums nūdeļu vārīšanai.
· Liels katls, 3-4 l ūdens uz 400g nūdelēm.
· 2 ēdamk. Sāls
· Uzvāra sālsūdeni, ieber olu nūdeles un katlu atstāj nenoslēgtu.
· Plīts karstumu noregulē tā lai ūdens viegli burbuļotu.
· Vāra 2-3min. smalkās nūdeles vai 5-6min platās olu nūdeles.
· Nokāšs sietā, pievieno mazliet eļļas vai sviesta gabaliņu un samaisa.