Miežu putraimu, kartupeļu un murķeļu salāti ar rukolas pesto.
Tev vajadzēs 60g miežu putraimu, 80g jauno kartupeļu, 350ml olīveļļas, gramu lauru lapas, 3g diļļu, 5g raudenes, 150g murķeļu, mazs zariņš timiāna, 1 ķiploka daiviņa, 100g rukolas, 60g ciedru riekstu, mazliet pētersīļu, 60g Parmezāna, 120g kazas siera, mazliet melno piparu un sāls. Murķeļu vietā vari izmantot šampinjonus, kazas siera vietā – Trikāta Sniega bumbas, rukolas vietā – vairāk pētersīļu. Parmezāna vietā vari lietot Monterīgo sieru.
Katliņā uzvāri ūdeni ar sāli un lauru lapām, verdošā ūdenī ieliec miežu putraimus un vāri tos aptuveni 15 minūtes. Blenderī ieliec rukolu, pieber ciedru riekstus, rīvētu Parmezānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu, sablendē to viendabīgā masā. Verdošā ūdenī ieliec murķeļus uz 10 minūtēm, tad noskalo tos un atkārto procesu 3 reizes. Murķeļus kārtīgi izspied no liekā ūdens un apcep tos uz pannas ar smalki kapātu ķiploku un timiānu. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Kartupeļus sagriez uz pusēm un ievieto tos verdošā lauru lapu un sāls ūdenī. Sakapā dilles un pārber pāri kartupeļiem (lai tie sasūcas ar aromātu). Visbeidzot sajauc putraimus ar jaunajiem kartupeļiem un ceptiem murķeļiem, pārlej pāri pesto un pievieno svaigu, mīkstu un sulīgu kazas sieru.
Recepte paredzēta 3 personām.
Tev vajadzēs 60g miežu putraimu, 80g jauno kartupeļu, 350ml olīveļļas, gramu lauru lapas, 3g diļļu, 5g raudenes, 150g murķeļu, mazs zariņš timiāna, 1 ķiploka daiviņa, 100g rukolas, 60g ciedru riekstu, mazliet pētersīļu, 60g Parmezāna, 120g kazas siera, mazliet melno piparu un sāls. Murķeļu vietā vari izmantot šampinjonus, kazas siera vietā – Trikāta Sniega bumbas, rukolas vietā – vairāk pētersīļu. Parmezāna vietā vari lietot Monterīgo sieru.
Katliņā uzvāri ūdeni ar sāli un lauru lapām, verdošā ūdenī ieliec miežu putraimus un vāri tos aptuveni 15 minūtes. Blenderī ieliec rukolu, pieber ciedru riekstus, rīvētu Parmezānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu, sablendē to viendabīgā masā. Verdošā ūdenī ieliec murķeļus uz 10 minūtēm, tad noskalo tos un atkārto procesu 3 reizes. Murķeļus kārtīgi izspied no liekā ūdens un apcep tos uz pannas ar smalki kapātu ķiploku un timiānu. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Kartupeļus sagriez uz pusēm un ievieto tos verdošā lauru lapu un sāls ūdenī. Sakapā dilles un pārber pāri kartupeļiem (lai tie sasūcas ar aromātu). Visbeidzot sajauc putraimus ar jaunajiem kartupeļiem un ceptiem murķeļiem, pārlej pāri pesto un pievieno svaigu, mīkstu un sulīgu kazas sieru.
Recepte paredzēta 3 personām.
← iepriekšējā | 90. no 1146 | nākamā → |