Dobeles dzirnavnieks

Oficiālā lapa
Ieteikt
 112

Grūbu un meža ķiploku putra ar mīksti vārītām paipalu olām un grauzdētiem valriekstiem.

Tev būs nepieciešams 100g grūbu, 40g meža ķiploku, 60g ciedru riekstu, 40g Parmezāna, 60g olīveļļas, 6 paipalu olas, 5g valriekstu, 15 gramu spinātu, grams lauru lapu, sāls un pipari. Lakšu vietā vari izmantot baziliku. Paipalu olas vari aizstāt ar vistu olām (viena paipalu ola ir ¼ vistas olas). Parmezāna vietā vari izmantot Monterīgo sieru.
Katliņā uzvāri ūdeni ar sāli un lauru lapām. Verdošā ūdenī liec grūbas un vāri tās aptuveni 25 minūtes. Sagatavo meža ķiploku pesto: blenderī liec lakšus, pieber ciedru riekstus, rīvētu Parmezānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu, sablendē tos viendabīgā masā. Tad verdošā ūdenī liec paipalu olas uz 2 minūtēm un 30 sekundēm un uzreiz pēc tam atdzesē tās ledusaukstā ūdenī. Kad olas gatavas, uzmanīgi nomizo tās un sagriez uz pusēm. Nomazgā spinātus, valriekstus 5 minūtes grauzdē krāsnī 180 grādu temperatūrā. Visbeidzot sajauc grūbas ar meža ķiploku pesto un grauzdētiem valriekstiem, pievieno spinātus un sajauc atkal, izliec ēdienu skaistā šķīvī, dekorē ar paipalu olu pusītēm un uz smalkākās rīves pārrīvē ar Parmezānu.

Recepte paredzēta 3 personām.

iepriekšējā89. no 1146nākamā

Receptes Lieldienām

Ievietoja: Dobeles dzirnavnieks 19. apr 2014 15:07

3 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas