Dobeles dzirnavnieks

Oficiālā lapa
Ieteikt
 112

Jogurta/paniņu pankūkas
Sastāvdaļas: 2 olas, 500 ml bezpiedevu jogurta vai paniņu, 1 ēd. k. + 1 tējk. cukura, 300 g miltu, šķipsna sāls, eļļa cepšanai
1. Bļodā lej jogurtu un iemaisa olu dzeltenumus, sāli un vienu ēdamkaroti cukura.
2. Pa daļām šķidrajās sastāvdaļās iesijā un iemaisa miltus tā, lai neveidojas kunkuļi.
3. Atsevišķā bļodā puto olbaltumus. Kad tie saputoti maigās gubveida putās, pievieno vienu tējkaroti cukura un turpina putošanu, līdz olbaltumi "iestīvinās". Steigas vai slinkuma gadījumā olbaltumus var neputot atsevišķi, bet pievienot kopā ar dzeltenumiem, tad pufīgumam mīklai pievieno 1/2 tējk. cepamā pulvera.
4. Pakāpeniski olbaltumus iecilā mīklā. Uz pannas uzkarsē eļļu. Ņem ēdamkaroti mīklas un liek uz pannas.
5. Pankūkas cep viegli brūnas no abām pusēm. Pasniedz siltas ar medu vai kļavu sīrupu.

iepriekšējā50. no 1146nākamā

Gardie pankūku rīti!

Ievietoja: Dobeles dzirnavnieks 20. mar 2015 13:40

1 cilvēkam patīk

Citas šīs lapas galerijas