Dobeles dzirnavnieks

Oficiālā lapa
Ieteikt
 112

Rauga pankūkas
Sastāvdaļas: 300 ml piena, 350 g miltu, 2 olas (istabas temperatūrā), 7 g ātras iedarbības maizes rauga vai parastā sausā rauga, 3 ēd. k. cukura, šķipsna sāls, eļļa cepšanai.
1. Pienu uzsilda, līdz tas remdens (30 grādi), un lej bļodā. Mazākā bļodā viegli sakuļ olas, iemaisa cukuru, sāli un raugu un pielej pienam, kārtīgi sajaucot.
2. Šķidrajās sastāvdaļās pa daļām iesijā un iekuļ miltus, līdz mīkla kļūst viendabīga.
3. Mīklas bļodu pārsedz ar virtuves dvieli un liek raudzēties sausā un siltā vietā.
4. Kad mīkla dubultojusies apjomā, tā ir gatava cepšanai.
5. Uz pannas uzkarsē eļļu. Ēdamkaroti iemērc aukstā ūdenī, lai mīkla nelīp pie karotes. Pēc tam paņem karoti mīklas un liek uz pannas. Vienlaicīgi cep 4–5 pankūkas.
6. Pankūkas cep zeltaini brūnas no abām pusēm. Ceļ galdā ar zilajām meža ogām (mellenēm un kazenēm) un pārber ar lavandas pūdercukuru.
7. Lavandas pūdercukuru pagatavo, pūdercukurā ieliekot pāris lavandas ziedu un trauku stingri noslēdzot. Cukurs savelkas pāris nedēļās. Metode tāda pati, kā mājās gatavojot vaniļas cukuru. Lavandas pūdercukura vietā var izmantot vaniļas pūdercukuru. Vēl viena alternatīva ir rozmarīna pūdercukurs.

iepriekšējā49. no 1146nākamā

Gardie pankūku rīti!

Ievietoja: Dobeles dzirnavnieks 20. mar 2015 13:41

2 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas