Dobeles dzirnavnieks

Oficiālā lapa
Ieteikt
 112

Plānās pankūkas.
Sastāvdaļas: 2 mazas olas vai arī 1 liela ola + olas dzeltenums, 560 ml piena (istabas temperatūrā), 220 g miltu, 2 ēd. k. kausēta sviesta, 1 tējk. cukura, šķipsna sāls, eļļa cepšanai.
1. Bļodā iesijā miltus. Miltu vidū izveido iedobi, kurā iesit olas, pielej sviestu, pieber cukuru un sāli un pamazām pa daļām pievieno pienu, vienlaikus no malām iemaisot miltus, līdz izveidojas viendabīga un zīdaina mīkla.
2. Tad mīklu puto ar putojamo slotiņu vai sablendē, lai sviests kārtīgi iestrādātos mīklā. Mīklu uz pusstundu atstāj atpūsties.
3. Pannu uzkarsē un viegli ietauko ar eļļu. Lej kausiņu mīklas uz pannas un ar apļveida kustību mīklu izlīdzina pa visu pannas dibenu.
4. Kad pankūka apcepusies no apakšas un tās ārmaliņa atdalījusies no pannas, to ar asu kustību sakrata, lai pārliecinātos, ka pankūka nav pieķērusies pie pannas. Ja esat meistars, ar veiklu kustību pankūku apmet otrādi. Ja ne, ar koka lāpstiņu pankūku paceļ, apgriež uz otru pusi un viegli brūnu apcep arī otru pusi.
5. Šīs ir universālas pankūkas, ko var pasniegt gan ar saldām, gan sāļām piedevām, gan izmantot pildīšanai.

iepriekšējā51. no 1146nākamā

Gardie pankūku rīti!

Ievietoja: Dobeles dzirnavnieks 20. mar 2015 13:40

2 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas