Cepeškrāsnī cepti dārzeņi ar olīvām un fetas sieru
1 video • 26. sep 2012 11:09
Cepeškrāsnī cepti dārzeņi ar olīvām un fetas sieru
6 - 8 personām
Sastāvdaļas:
1) kartupeli 400 g
2) burkāni 200 g
3) zilais sīpols 100 g
4) ķirbis 200 g
5) paprika 200 g
6) ķiploki 50 g
7) Kalamata olīvas 100 g
selerija sakne 100 g
9) timiāns 5 -10 g
10) sāls
11) melnie pipari
12) olīveļļa 70 g
13) fetas siers 150 g
Pagatavošana:
Sagriežam kartupeļus laiviņās, papriku puslīdz lielos gabalos. S...VairākCepeškrāsnī cepti dārzeņi ar olīvām un fetas sieru
6 - 8 personām
Sastāvdaļas:
1) kartupeli 400 g
2) burkāni 200 g
3) zilais sīpols 100 g
4) ķirbis 200 g
5) paprika 200 g
6) ķiploki 50 g
7) Kalamata olīvas 100 g
selerija sakne 100 g
9) timiāns 5 -10 g
10) sāls
11) melnie pipari
12) olīveļļa 70 g
13) fetas siers 150 g
Pagatavošana:
Sagriežam kartupeļus laiviņās, papriku puslīdz lielos gabalos. Selerijas sakni sagriežam plānās 2 mm šķēlītēs, tāpat arī ķiploku, sagriežam šķēlēs, to nevajag sakapāt, lai no tā rodas smarža. Savukārt ķirbi griežam lielākos gabalos. Tad pievienojam timiānu, olīveļļu, melnos piparus, sāli, zilos sīpolus, kas sagriezti uz pusēm un tad vēlreiz uz pusēm salīdzinoši lielos gabalos un olīvas. Dārzeņi jāliek 180 grādu uzkarsētā krāsnī uz 25 minūtēm. Kamēr dārzeņi cepas, paņemam aptuveni 1/3 no fetas siera paciņas un sagriežam to salīdzinoši lielos gabalos, lai tas neizjuktu sautējoties. Pēc 25 minūtēm, izņemam sautējumu, lai pievienotu fetas sieru un nedaudz samaisām. Tad liekam sautējumu atpakaļ krāsnī uz 10-15 minūtēm.
Ātri, gardi, vienkārši!
Receptes tapušas sadarbībā ar sadzīves tehnikas ražotāju "Miele".