Gatavojam rabarberu pīrāgu!
1 attēls • 28. mai 2013 11:28
Klāt ir rabarberu laiks, tāpēc to noteikti ir jāizmanto!!
No klasiskajām receptēm iedvesmota, tikai ar nelielu ingvera, kanēļa daudzumu un mandeļu skaidiņām. Vienkārša, sulīga un ne pārāk salda. Savukārt no sulas, kas paliek pāri pēc rabarberu izcepšanas, pagatavo kokteili.
SASTĀVDAĻAS
700 g nomizotu rabarberu
60 g brūnā cukura
4 olas
150 g baltā cukura
250 ml kefīra
½ tējk. ingvera...VairākKlāt ir rabarberu laiks, tāpēc to noteikti ir jāizmanto!!
No klasiskajām receptēm iedvesmota, tikai ar nelielu ingvera, kanēļa daudzumu un mandeļu skaidiņām. Vienkārša, sulīga un ne pārāk salda. Savukārt no sulas, kas paliek pāri pēc rabarberu izcepšanas, pagatavo kokteili.
SASTĀVDAĻAS
700 g nomizotu rabarberu
60 g brūnā cukura
4 olas
150 g baltā cukura
250 ml kefīra
½ tējk. ingvera
½ tējk. kanēļa
1 tējk. cepamā pulvera
200 g miltu
60 ml kukurūzas eļļas
Pārliešanai:
150 g skāba krējuma
40 g baltā cukura
2 ēd.k. citrona sulas
50 g mandeļu skaidiņu
sauja baltā cukura - pārkaisīšanai
PAGATAVOŠANA
1.Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko vai ar cepamo papīru izklāj pannu 20 x 35 cm diametrā.
2. Liec citā pannā rabarberus, pārber ar cukuru un liec krāsnī cepties, līdz rabarberi ir mīksti, apmēram 15 min. Izņem ārā, liec sietā, lai notek liekais šķidrums (šķidrumu saglabā un pagatavo kokteili).
3. Tikmēr maisi olas ar cukuru, kefīru un eļļu, apmēram 4 minūtes. Bļodā samaisi miltus, kanēli, ingveru un cepamo pulveri. Pievieno, mikserim lēnām darbojoties, un maisi tikai tik ilgi, līdz ir viendabīga masa, - apmēram 30 sekundes.
4.Lej mīklu pannās, ber pa virsu notecinātos rabarberus un liec cepties apmēram 25 minūtes.
5. Kad cepšanās laiks tuvojas beigām, blenderī vai mikserī liec skābu krējumu, cukuru un citrona sulu. Sablenderē.
5. Izņem plātsmaizi no krāsns, pārlej plānā kārtā ar krējuma maisījumu un pārber ar mandeļu skaidiņām. Pārkaisi vēl ar sauju cukura. Cep, līdz pārslas ir skaistas, zeltainas.
avots: http://bit.ly/18vOnnM
-