Kartupeļu un brinzas plāceņi
1 attēls • 23. jan 2014 16:26
Šodien lutinām veģetāriešus: Kartupeļu un brinzas plāceņi
Brinza ir svaigais siers, kas gatavināts, turot to sālījumā. Šis ēdiens ir katra veģetārieša sapnis – plāceņi no sāļās brinzas kombinācijā ar maigiem kartupeļiem un aromātiskiem zaļajiem garšaugiem kraukšķīgā rīvmaizes garoziņā.
Nepieciešamās sastāvdaļas
½ kg kartupeļu
100 g sviesta
300 g brinzas
2 olas
eļļa
malti melnie pipari
svaigi zaļum...VairākŠodien lutinām veģetāriešus: Kartupeļu un brinzas plāceņi
Brinza ir svaigais siers, kas gatavināts, turot to sālījumā. Šis ēdiens ir katra veģetārieša sapnis – plāceņi no sāļās brinzas kombinācijā ar maigiem kartupeļiem un aromātiskiem zaļajiem garšaugiem kraukšķīgā rīvmaizes garoziņā.
Nepieciešamās sastāvdaļas
½ kg kartupeļu
100 g sviesta
300 g brinzas
2 olas
eļļa
malti melnie pipari
svaigi zaļumi – dilles, pētersīļi
rīvmaize panēšanai
Pagatavošanas gaita
1. Kartupeļus novāra ar visu mizu, notīra un atdzesē. Kad kartupeļi ir atdzisuši, tos sarīvē uz rupjās rīves.
2. Kartupeļiem pievieno olas, pieber šķipsniņu piparu.
3. Brinzu sarīvē vai sadrupina ar asu nazi un liek pie kartupeļu masas. Visu sajauc viendabīgā masā. Beigās pievieno sakapātus zaļumus.
4. No iegūtās masas ar mitrām rokām veido nelielas kotletītes. Tās apvārta rīvmaizē un cep uz pannas sakarsētā eļļā skaisti brūnas.
-