Koris "Erelbe"

Ieteikt

Kas ir Erelbe?

                                            Rīgas Latviešu biedrības senioru koris "ERELBE"


Kā pagāja 2012.gads korim "ERELBE" ?

Aizvadītais gads korim pagājis mērķtiecīgā darbā un, atskatoties uz paveikto, devis arī vērā ņemamus rezultātus. Piemēram, pavasara senioru koru skatē jau otro gadu pēc kārtas esam saņēmuši diplomu par iegūto I pakāpi - 42,25 punktus no 50 iespējamiem, bet vasarā Kultūrizglītības un nemateriālā centra Pateicības rakastu par dalību Senioru Dziesmu un Deju svētku koncertā "Zem treju loku varavīkšņu tilta".
Esam sasnieguši vairākus garīgās mūzikas koncertus Rīgas Sv. Pētera baznīcā, kuplinājuši Lieldienu un Adventes dievkalpojumus Iecavas luterāņu dievnamā.
Aizvadītajā gadā ar "ERELBES" piedalīšanos notikuši plaši koncerti RLB telpās ("Vējiem vijole raud līdz" 1.februārī, Ģimenes diena 15.maijā, Atvērto durvju diena 29.septembrī u.c.), gan arī RLB rīkotajā pasākumā "Vasaras saulgrieži" Vērmanes dārzā, Rīgas svētku liekoncertā 11.novembra krastmalā augusta vidū, Jāņudienas ielīgošanā Doma laukumā un pasnionātā "Rauda" (Tukuma novadā), nemaz nerunājot par Valentīndienas, Miķeļdienas pasākumiem Iļģuciema Kultūras centrā un Rīgas senioru koru Ziemassvētku koncertu VEF Kultūras pilī.

Kas ir "Erelbes dārgumi" ?

Aizgājušajā laika posmā esam sākuši draudzības saišu vīšanu ar citiem senioru (un arī ne-senioru) koriem. Starp tiem pirmām kārtām jāmin "Jolstrakoret" no Norvēģijas, ar kuru kopā "ERELBE" uzstājās Rātslaukumā 9.jūnijā. Taču pats nopietnākais darbs, kurš turpinās vēl šobrīd un ritēs arī tālāk, ir koncertu cikls "ERELBES dārgumi", kas iesākās oktobrī ar turpinājumiem reizi mēnesī. Šajos koncertos kā lūgti viesi ir piedalījušies ar savu sniegumu senās mūzikas ansamblis "Freska", Garīgās mūzikas ansamblis "Laudatur", Mārupes senioru koris "Noktirne", Madonas senioru koris "Mantojums", Iecavas mūzikas skolas koris un koklētāju ansamblis. Savukārt, koris "ERELBE" ir ieplānojis un jau sniedzis vieskoncertus pie minētajiem kolektīviem.
Saprotams, šādam pasākumu skaitam nepieciešams plašs un pārdomāts repertuārs. Koris gada laikā iestudējis tuvu pie 100 dziesmām, neskaitot vairākus lielās formas darbus.

Kādi ir nākotnes plāni?

Korim "ERELBE" ir ieplānots mērķtiecīgs darbs tuvākajiem mēnešiem, tostarp gatavošanās koru skatei pavasarī un Vispārējiem Dziesmu un Deju svētkiem vasarā. Protams, nav aizmirsti arī citi priekšā stāvošie pasākumi, kuru veikšanai koristi veltī ne mazumu laika un enerģijas.