Balerīnu kūka
1 attēls • 12. okt 2013 20:18
Sastāvs:
6 olu baltumi
300 gr cukura
350 ml saldā krējuma 33-38%
100 gr pūdercukura
4 aprikozes
Dažādas ogas-pēc jūsu gaumes, jo krāsaināk,jo labāk
Piparmētras lapiņas noformējumam
Olu baltumus kuļ-pakāpeniski pievienojot cukuru.Olas jāsakuļ stingrās putās.Cepešpannā ieklājiet cepamo papīru- lai kūkai būtu jums vēlamā forma-papīram no otras puses varat uzzīmēt apli- ņemot vērā, ka tā nedaudz cepo...VairākSastāvs:
6 olu baltumi
300 gr cukura
350 ml saldā krējuma 33-38%
100 gr pūdercukura
4 aprikozes
Dažādas ogas-pēc jūsu gaumes, jo krāsaināk,jo labāk
Piparmētras lapiņas noformējumam
Olu baltumus kuļ-pakāpeniski pievienojot cukuru.Olas jāsakuļ stingrās putās.Cepešpannā ieklājiet cepamo papīru- lai kūkai būtu jums vēlamā forma-papīram no otras puses varat uzzīmēt apli- ņemot vērā, ka tā nedaudz cepoties izpletīsies.
Ar karoti ieklājiet sakulto olas baltumu uz cepamā papīra, pāri palikušo olas baltumu var salikt pa malām nelielās porcijās- pikucīšos- noderēs dekorēšanai.
Kūkas pamatni cepam 120-130 grādos 2,5 stundas.
Aprikozes atdaliet no kauliņiem un sagrieziet ceturtdaļās.Visas ogas, kas jums ir sadaliet trīs dalās- 2/3 attīriet no lapiņām un kātiņiem-pusi no šīm sablendējiet-iegūstot ogu mērci.
Saldo krējumu sakuliet ar pūdercukuru.
Izceptajam olu baltumam pa virsu liekat ogu mērci, tad klājiet putukrējumu.Tad pa virsu putukrējumam kārtojiet aprikozes un otru daļu no attīrītajām ogām.
Pa virsu tam variet salikt maziņos olbaltumu pikucīšus, piparmētru lapas un ogas ar visiem kātiņiem un ķekariem.
Lai jums izdodas un labi garšo!