Melleņu kūka
1 attēls • 2. jūl 2013 12:53
Melleņu kūka.
Sastāvs:
Kūkas krēmam-
1/2 pac želantīna
1 tējk pūdercukura
80 gr cukura
2 citroni
150 gr svaigu melleņu
250 ml jogurta
400ml 30% saldā krējuma
50 ml ābolu sulas
500 gr biezpiena
Izrotāšanai-
50 gr svaigu melleņu
mīklai-
šķipsniņa sāls
1/2 ēdamk cepamā pulvera
2 olas
2 ēdamk apelsīnu sulas
50 gr kartupeļu cietes
50 gr miltu
80 gr cukura
Pagatavošana:
Olas, cukuru, sāli un apelsīn...VairākMelleņu kūka.
Sastāvs:
Kūkas krēmam-
1/2 pac želantīna
1 tējk pūdercukura
80 gr cukura
2 citroni
150 gr svaigu melleņu
250 ml jogurta
400ml 30% saldā krējuma
50 ml ābolu sulas
500 gr biezpiena
Izrotāšanai-
50 gr svaigu melleņu
mīklai-
šķipsniņa sāls
1/2 ēdamk cepamā pulvera
2 olas
2 ēdamk apelsīnu sulas
50 gr kartupeļu cietes
50 gr miltu
80 gr cukura
Pagatavošana:
Olas, cukuru, sāli un apelsīnu sulu saputo, pievieno miltus, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un uzmanīgi izmaisa viendabīgā masā ar saputotajām olām. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru un izklājam miklu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 25-30 min. Kad pamatne gatava, liekam to atdzesēties.
Želantīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
No biezpiena, jogurta, cukura, citronu sulas un rīvētas citrona miziņas ar mikseri uzputojam krēmu.Biezpiena krēmu sadala divos traukos.Mellenes sablenderējam un piejaucam klāt vienai bļodai ar biezpiena krēmu. Uzbriedināto želantīnu ūdens peldē izšķīdina, sadala uz pusēm un pievieno biezpiena un melleņu masām. Saldo krējumu saputojam putās un arī izdalām uz abām bļodām.
Ņemam kūkas pamatni-ieliekam atpakaļ formā un tad lej iekšā biezpiena masas,secība lai paliek jūsu ziņā-galvenais, lai virsma būtu gluda.
Rotāt arī varat ar veselām ogām pārberot ar pūdercukuru, vai, ja vēlaties, lai būtu kā bildē, tad jums baltā masa būs jālej pēdējā-apm. 50 gr ogu jāsablenderē ar pūdercukuru-jālej uz virsmas apļi un ar zobu bakstāmo, vai kādu citu irbulīti savilkt uz centu svītras,kas veidos dekoru kā bildē.