Zirgu Modelīši

Ieteikt

Kolekcijas

Vai tu zini, ka pasaulē ir ļoti populāra aizraušanās zirgu modeļu kolekcionēšana. Eksistē uzņēmumi, kuri ir specializējušies tieši zirgu modeļu (figūriņu) ražošanā. Ir daudz tādas firmas, piemēram, Breyer, Papo, Schleich, Safari Ltd, NorthLight, Border Fine Arts, Peter Stone Company, My Little Ponies, Trail of Painted Ponies, un daudzi citi ģimenes uzņēmumi, kuri  izgatavo zirgu (un arī citu dzīvnieku) modeļus. Parasti zirgu modeļi tiek veidoti sekojošos izmēros - 1/9; 1/12; 1/24; 1/32; 1/64 pret īsta zirga izmēriem.
Šobrīd arī Latvijā interneta veikalā  http://www.volless.com  ir iespēja iegādāties skaistos zirgus no firmas Breyer. Šajā kolekcijā ir tādi zirgi kā, piemēram, slavenais konkūra zirgs Miltons, kas ir uzvarējis Pasaules kausu konkūrā divas reizes un gandrīz 20 nozīmīgākajās Lielo balvu sacensībās vai Salinero, kas ir iegājis vēsturē, kā viens no vislabākajiem iejādes zirgiem un daudzi citi.
Breyer ir ASV firma, kura pirmo zirgu modeli izveidoja 1950.gadā, kad savam kamīna pulkstenim to kā greznojumu pasūtīja kāda cita firma - F.W. Woolworth. Lai gan tika izgatavoti tikai 2000 zirgu figūras, tieši šis pasūtījums uz visiem laikiem mainīja firmas Breyer pamatdarbību. Kopš tā laika Breyer veido vienus no skaistākajiem zirgu modeļiem pasaulē. Katrs no Breyer zirgu modeļiem ir mākslas darbs. Katrs modelis sākas no zīmējuma dzīvā dabā, līdzās pašam zirgam. Tad notiek sarežģīts veidošanas un modeļa liešanas process. Noslēgumā 7-12 mākslinieki ar rokām krāso KATRU modeli, lai rezultāts iepriecinātu gan zirgu mīļotājus, gan visu vecumu kolekcionārus!
Breyer katru gadu rīko lielus svētkus- festivālu ”Breyer Fest”  Kentucky Horse Park Lexington, Kentucky , ASV. Šeit katru gadu satiekas kolekcionāri, notiek arī izstādes dažādās disciplīnās, tiek dalītas balvas, bet lielākais ieguvums ir prieks un jauni draugi.
Zirgu modeļu kolekcionāri ir apvienojušies dažādos klubos un organizācijās, piemēram, British Equine Collectors' Forum Anglijā. Tiek izdoti žurnāli par un ap zirgu modeļiem, piemēram, Model Horse Magazine, kuru izdod Utterly Horses Anglijā.
Modeļu zirgu šovs!

Tā var būt – reālistiska aina ar zirgu figūru,Vai zirgu figūras fotogrāfijas vidē, kas piešķir realitāti u.c.
 
Zirgu modeļu aksesuāru, zirglietu un papildinājumu šovs. Piemēram, sedli ar bruņām u.c. papildinājumi veidojot vēsturisku ainu, aksesuāri – rotas (zirglietas), kas raksturīgi kādai valstij, piemēram, arābu zirgiem austrumu kultūrā un daudzi citi. Tos veidojot, tiek gūts gan prieks, gan papildus zināšanas.
 
Izveidotu zirgu modeļu šovs. Katrs dalībnieks var izvēlēties, ko veidot. Tas var būt kādas šķirnes zirgs, kāds konkrēts – reāls zirgs u.c., izkrāsota zirgu figūra vai lieta, veidota vai citādi veidota zirga figūra, kas ir reālistiska.
 
Tāpēc, laipni lūgti skaisto zirgu modeļu pasaulē! Rotaļājies un kolekcionē!


____________________________________________________________________________________________

Teksts ņemts no šīs grupas --> http://www.draugiem.lv/group/16033741/zi…:)