Krāslavas Foto Klubs ZIBSNIS

Ieteikt

Krāslavas Foto Klubs ZIBSNIS - no pirmsākumiem līdz šodienai

Vēsture, aktivitātes

 Domubiedri „Zibsni”  dibināja 2009. gada rudenī, ar mērķi sekmēt vietējo iedzīvotāju radošo izaugsmi fotogrāfijā, veicināt interešu izglītības pieejamību un kvalitāti, kā arī popularizēt Krāslavas novada tēlu.

 Izvirzīto mērķu sasniegšanai biedrība izveidoja darba un mācību telpas (t.sk. profesionāli aprīkotu fotostudiju) un nodibināja vērtīgus kontaktus ar profesionāliem fotogrāfiem un fotomāksliniekiem. Īpaši pozitīvi "Zibšņa"  dibinātāji vērtē  labo sadarbību ar Ukrainas Nacionālās fotomākslinieku savienības (NSFHU) biedru Anatolu Kauškali.
 
Biedrība lepojas ar iniciatīvu organizēt ikgadējo foto plenēru – radošo darbnīcu „Krāslava”, kurš 2011. gada rudenī veiksmīgi noritēja otro reizi.

2011. gadā "Zibsnis" sadarbībā ar Anatolu Kauškali (NSFHU) īstenoja Ināras Dzalbes ideju un piedalījās pirmā  Krāslavas fotoalbuma dzimšanā.
Grāmatā sakārtotās fotogrāfijas stāsta par skaistās mazpilsētas pagātni, tagadni, dabu, arhitektūru, aktivitātēm, kultūru, reliģiju, sadzīvi un, protams, lielāko vērtību - cilvēkiem.

"Zibsnis" ir atvērts sadarbībai, idejām, cilvēkiem! Nāc un iesaisties! (sun)

Uzziņām
Sanāksmes, nodarbības, lekcijas un meistarklases, kurās tiek gaidīts ikviens interesents, notiek "Zibšņa" telpās, Krāslavas kultūras namā, katru ceturtdienas vakaru.

Iestāšanās nauda ir 10 lati, biedra nauda - 4 lati mēnesī.

Kluba biedru priekšrocības - bezmaksas dalība lekcijās un meistarklasēs, aprīkojuma un tehnikas izmantošana.


Kontakti

zibsnis@kraslava.lv