Bulciņas ar omāriem
1 attēls • 17. apr 2013 18:46
Sastāvdaļas
Kārtainā mīkla: 250 g
Omāri (vārīti): 60 g
Olas dzeltenumi: 1 gb.
Kokosriekstu skaidiņas: 2 ēd.k.
Krējums: 2 ēd.k.
Sausais šerijs: 1 tējk.
Ingvers (malts): 1/4 tējk.
Kardamons: 1/4 tējk.
Pipari (sarkanie): 1/4 tējk.
Kurkuma: 1/4 tējk.
Sinepju pulveris: 1/4 tējk.
Citrons: 1 gb.
Paredzams
Pagatavošanas laiks 45 minūtes
Paredzēts 2 personām Izrullējiet mīklu 5 mm biezumā. I...VairākSastāvdaļas
Kārtainā mīkla: 250 g
Omāri (vārīti): 60 g
Olas dzeltenumi: 1 gb.
Kokosriekstu skaidiņas: 2 ēd.k.
Krējums: 2 ēd.k.
Sausais šerijs: 1 tējk.
Ingvers (malts): 1/4 tējk.
Kardamons: 1/4 tējk.
Pipari (sarkanie): 1/4 tējk.
Kurkuma: 1/4 tējk.
Sinepju pulveris: 1/4 tējk.
Citrons: 1 gb.
Paredzams
Pagatavošanas laiks 45 minūtes
Paredzēts 2 personām Izrullējiet mīklu 5 mm biezumā. Izgrieziet 8 aplīšus 5 cm diametrā. 4 aplīšus lieciet uz lapas, kas samitrināta ar ūdeni, un ieziediet ar olu dzeltenumu. Atlikušajiem 4 aplīšiem izgieziet vidiņus 3 cm diametrā. Iegūtos gredzenus lieciet uz aplīšiem, lai malas sakristu. Virsu atkal ieziediet ar olu dzeltenumu. Cepiet cepeškrāsnī 25 min 250 oC. Lai pagatavotu mērci, kokosriekstu skaidiņas apcepiet uz sausas pannas, pievienojiet krējumu, šeriju, ingveru, kardamonu, piparus, kurkumu, sinepju pulveri un izspiestu citronu sulu (no 1/2 citrona) un karsējiet 1 min. Omārus sasmalciniet un sajauciet ar mērci. Izceptās bulciņas pildiet ar omāru mērci un dekorējiet ar zaļumiem. Pasniedziet.