Gulaša podiņš ar kārtainās mīklas vāciņu
Nepieciešamās sastāvdaļas (2 personām):
400 g cauraugušas cūkgaļas
Purava kāts,2-3 burkāni,čili pipars
Milti
Olīveļļa un sviests cepšanai
Ola pārsmērēšanai
Svaigs timiāns,sāls, melnie pipari, lauru lapas
Kārtainā mīkla,sezama sēklas
Pagatavošana:
Uz pannas, kurā uzkarsēta olīveļļa kopā ar ēdamkaroti sviesta, apcep nelielos gabaliņos sagrieztu cūkgaļu. Kad tā apbrūnējusi nedaudz, pievieno sāli pēc nepieciešamības, ēdamkaroti svaiga timiāna, melnos piparus, sagrieztus burkānus un purava apakšējo daļu, smalki sagrieztu čili piparu. Visu apkaisa ar 3-4 ēdamkarotēm miltu, turpina apcept uz nelielas uguns. Pielej pusglāzi ūdens, uzvāra. Pagatavoto gaļas – dārzeņu masu liek nelielos termoizturīgos traukos. No kārtainās mīklas izgriež par trauku nedaudz lielāku „vāciņu”, kuram vidū izspiež caurumiņu. Pārziež ar olu trauka malas, uzliek mīklas „vāciņu”, pārsmērē ar olu. Cep 200 grādos, kamēr „vāciņš” zeltaini brūns. No atlikušās mīklas cep ar olu pārsmērētus un sezamu pārkaisītus trīsstūrīšus – uzkodu. Servē ar svaigiem dārzeņiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas (2 personām):
400 g cauraugušas cūkgaļas
Purava kāts,2-3 burkāni,čili pipars
Milti
Olīveļļa un sviests cepšanai
Ola pārsmērēšanai
Svaigs timiāns,sāls, melnie pipari, lauru lapas
Kārtainā mīkla,sezama sēklas
Pagatavošana:
Uz pannas, kurā uzkarsēta olīveļļa kopā ar ēdamkaroti sviesta, apcep nelielos gabaliņos sagrieztu cūkgaļu. Kad tā apbrūnējusi nedaudz, pievieno sāli pēc nepieciešamības, ēdamkaroti svaiga timiāna, melnos piparus, sagrieztus burkānus un purava apakšējo daļu, smalki sagrieztu čili piparu. Visu apkaisa ar 3-4 ēdamkarotēm miltu, turpina apcept uz nelielas uguns. Pielej pusglāzi ūdens, uzvāra. Pagatavoto gaļas – dārzeņu masu liek nelielos termoizturīgos traukos. No kārtainās mīklas izgriež par trauku nedaudz lielāku „vāciņu”, kuram vidū izspiež caurumiņu. Pārziež ar olu trauka malas, uzliek mīklas „vāciņu”, pārsmērē ar olu. Cep 200 grādos, kamēr „vāciņš” zeltaini brūns. No atlikušās mīklas cep ar olu pārsmērētus un sezamu pārkaisītus trīsstūrīšus – uzkodu. Servē ar svaigiem dārzeņiem.
← iepriekšējā | 27. no 100 | nākamā → |