Salvija
Kaltētas salvijas lapas nelielās devās lieto ar gaļas, jēra gaļas, aknu, zivju ēdieniem, pie mērcēm, siera. Kopā ar sīpoliem un tomātiem lieliski garšos ar šašliku. Kaltētas, pulverī saberztas lapas uzkaisa omletei vai treknai gaļai tieši pirms ēdiena pasniegšanas. Salvija pagarina pārtikas produktu uzglabāšanas laiku, tā ir dabīgs konservants.
Salvijai ir tonizējoša, sāpes remdējoša, nomierinoša, baktericīda iedarbība un pretaudzēju aktivitāte.
(Latvijas garšaugs no bioloģiskās zemnieku saimniecības Āmuri)
Kaltētas salvijas lapas nelielās devās lieto ar gaļas, jēra gaļas, aknu, zivju ēdieniem, pie mērcēm, siera. Kopā ar sīpoliem un tomātiem lieliski garšos ar šašliku. Kaltētas, pulverī saberztas lapas uzkaisa omletei vai treknai gaļai tieši pirms ēdiena pasniegšanas. Salvija pagarina pārtikas produktu uzglabāšanas laiku, tā ir dabīgs konservants.
Salvijai ir tonizējoša, sāpes remdējoša, nomierinoša, baktericīda iedarbība un pretaudzēju aktivitāte.
(Latvijas garšaugs no bioloģiskās zemnieku saimniecības Āmuri)
← iepriekšējā | 26. no 29 | nākamā → |