Sol4as ķēķis.

Ieteikt
 49

Klasiskā recepte ietver liellopu gaļu, bet es izmantoju cūkgaļu. Var vārīt biljonu no jebkuras gaļas. Laba izvēle ir krūtiņa, tā apvieno gaļu, kaulus un taukus. No kauliem vārītam buljonam ir pietiekoši stipra garša un aromāts.Tas tā ievadam.Šajā borščā izmantotie produkti:
600 g. cūkgaļa.3 gab. kartupeļi (vidēja lieluma) , 5 gab. bietes (man bija maziņas) , 2 gab. burkāni, 300 g. kāposti , 2 daiviņas ķiploki, 1 buntīte zaļumi (dilles un/ vai pētersīļi,es izmantoju abus) 2 t. k. žāvēta selerijas sakne(var izmantot 50 gramus svaigas saknes), 2 ēd. k. tomātu pasta (var aizvietot ar tomātu mērci,bet tad vajag vairāk), 2 ēd. k. Etiķis ,citronskābe vai citronu sula(es izmantoju citronu sulu,jo neesmu etiķa cienītāja), melnie maltie pipari , sāls, smaržīgie pipari(es izmantoju maltos) .
Noskalo gaļu, sagriež to gabaliņos un liek katlā. Tai pievieno notīrītu sīpolu(veselu), žāvētu selerijas sakni (var aizvietot ar svaigu), smaržīgos piparus. Ielej ūdeni un liek uz plīts vārīties.
Kad gaļa ir jau gandrīz gatava, izņemi no katla sīpolu un buljonam pievieno sagrieztus kartupeļus un sarīvētu burkānu, ko vispirms notīra un noskalo.Arī salmiņos sagrieztus kāpostus.
Kad kartupeļi,burkāni un kāposti pavārījušies,pievieno sarīvētas bietes(es tā izvāru pirms tam).
Gatavošanas beigās pievieno sasmalcinātus zaļumus, tomātu pastu, ķiplokspiedē saspiestus ķiplokus un citrona sulu(pēc garšas,cik nu kuram skābena zupa patīk). Pievienojiet arī sāli un piparus.
Kad visi produkti būs izvārījušies, noņem katlu no plīts un ļauj borščam nostāvēties 20 minūtes, pēc tam gatvs pasniegšanai.

iepriekšējā28. no 118nākamā

''Mūsmāju'' borščs.

Ievietoja: Sol4as ķēķis. 21. jan 2016 16:32

2 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas