Mednieku zupa.
1 attēls • 1. feb 2016 00:33
Mednieku zupa tāpēc,ka šī recepte nāk no kāda mednieku kolektīva.Man to iemācīja mans dzīves draugs.Tās pamatā ir aknas.
Ja Mednieku zupa,tātad teorētiski jābūt kaut kādam sakaram ar medījumu,bet tā kā tas nav pieejams,turpinam gatavot no mājlopa vai precīzāk no cūkas aknām.
Sastāvs:600 gr. cūkas aknu,3 palieli sīpoli,1 ķiploka galviņa ,250 ml gaišais alus,400 ml saldais krējums(nav obligāti jābū...VairākMednieku zupa tāpēc,ka šī recepte nāk no kāda mednieku kolektīva.Man to iemācīja mans dzīves draugs.Tās pamatā ir aknas.
Ja Mednieku zupa,tātad teorētiski jābūt kaut kādam sakaram ar medījumu,bet tā kā tas nav pieejams,turpinam gatavot no mājlopa vai precīzāk no cūkas aknām.
Sastāvs:600 gr. cūkas aknu,3 palieli sīpoli,1 ķiploka galviņa ,250 ml gaišais alus,400 ml saldais krējums(nav obligāti jābūt 35%),400 ml skābais krējums,melnie maltie pipari,sāls,ella cepšanai.
Katliņā apcep sīpolus,kas sagriezti 1/2 ripiņās un smalki sakapātu ķiploku,Aknas nomazgā un sagriež kubiņos vai strēmelēs(ne pārāk sīkās),pievieno apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem.Aknas tikai nedaudz apcep,kamēŗ paliek bālas no visām pusēm.Pārlej ar vārošu ūdeni,bet tikai tik daudz,lai aknas ir apņemtas ar ūdeni.Vāra uz nelielas uguns,lidz aknas gatavas,Tas neaizņem ilgu laiku.Aknu gatavību pārbaudu pārgriežot gabaliņu uz pusēm.Ja viducis vairs nav sarkans,tad ir gatavas.Jā pārvārīs,būs sīkstas.
Kad gatavas,pielej alu,uzvāra,pielej saldo un skābo krējumu,piemet sāli pēc garšas un melnos maltos piparus,bet tos tā,lai jūt asumiņu.Visu uzvāra un gatavs!Vienkārša,sātīga.Es jau vēl uzvāru kartupeļus,jo man tā garšo labāk.
Attēlā ir bez jebkādiem zaļumiem un citām piedevām.Tā teikt orģināls.
Var būt kādam šī recepte noderēs.
Citas receptes(pagaidām gan nedaudz )var atrast http://www.draugiem.lv/sol4askekis/ un
http://www.draugiem.lv/sol4askukas/
-