Sastāvdaļas:
350 g makaroni
250 g Čederas siers (sarīvēts)
1 porcija bešamela mērce
1 TK angļu sinepes
1-2 ĒK baltmaizes rīvmaize
1-2 ĒK Parmezāna siers (sarīvēts)
50 minūtes
4 porcijas
Sarežģītība: vidēji
Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.
Cepeškrāsni liek sildīties uz 200 grādu atzīmi.
Makaronus vāra verdošā ūdenī aptuveni 12 minūtes, vai pēc uz paciņas norādītajām instrukcijām, līdz tie ir kļuvuši mīksti. Kad makaroni gatavi, tos kārtīgi nosusina.
Gatavo bešamela mērci, pēc šīs receptes:
Sastāvdaļas
80 g sviesta
1 olas dzeltenums
~ 60–80 g miltu
~ 1 l piena
sāls, malti melnie pipari
lauru lapa, pēc izvēles šķipsniņa
muskatrieksta
svaigs timiāns
Pagatavošana
1. Katliņā liek sviestu. Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un, nepārtraukti maisot, tos sabrūnina.
2. Lēnām, turpinot maisīšanu, pievieno pienu, šķipsniņu sāls, piparus, lauru lapu, timiāna zariņu. Uz nelielas uguns nedaudz pavāra.
3. Iesit olas dzeltenumu un samaisa.
Makaroniem pa virsu uzber rīvmaizi un sarīvētu Parmezāna sieru. Cep uz vidējām redelītēm cepeškrāsnī aptuveni 20 līdz 30 minūtes. Gatavā sacepuma virsa būs viegli zeltaina, un mērce burbuļos.
Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas kopā ar svaigiem lapu salātiem. Labu apetīti!
350 g makaroni
250 g Čederas siers (sarīvēts)
1 porcija bešamela mērce
1 TK angļu sinepes
1-2 ĒK baltmaizes rīvmaize
1-2 ĒK Parmezāna siers (sarīvēts)
50 minūtes
4 porcijas
Sarežģītība: vidēji
Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.
Cepeškrāsni liek sildīties uz 200 grādu atzīmi.
Makaronus vāra verdošā ūdenī aptuveni 12 minūtes, vai pēc uz paciņas norādītajām instrukcijām, līdz tie ir kļuvuši mīksti. Kad makaroni gatavi, tos kārtīgi nosusina.
Gatavo bešamela mērci, pēc šīs receptes:
Sastāvdaļas
80 g sviesta
1 olas dzeltenums
~ 60–80 g miltu
~ 1 l piena
sāls, malti melnie pipari
lauru lapa, pēc izvēles šķipsniņa
muskatrieksta
svaigs timiāns
Pagatavošana
1. Katliņā liek sviestu. Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un, nepārtraukti maisot, tos sabrūnina.
2. Lēnām, turpinot maisīšanu, pievieno pienu, šķipsniņu sāls, piparus, lauru lapu, timiāna zariņu. Uz nelielas uguns nedaudz pavāra.
3. Iesit olas dzeltenumu un samaisa.
Makaroniem pa virsu uzber rīvmaizi un sarīvētu Parmezāna sieru. Cep uz vidējām redelītēm cepeškrāsnī aptuveni 20 līdz 30 minūtes. Gatavā sacepuma virsa būs viegli zeltaina, un mērce burbuļos.
Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas kopā ar svaigiem lapu salātiem. Labu apetīti!
← iepriekšējā | 35. no 159 | nākamā → |