Lielais Smiltenes šlāgerfestivāls

Oficiālā lapa
Ieteikt
 397

Sastāvdaļas:
2 nelieli cukini
3 paprikas (dažādās krāsās)
2 tomāti
6 šampinjoni
3 ĒK sausais baltvīns
2 ĒK citronu sula
1 ĒK medus
pēc garšas sāls
pēc garšas melnie pipari
2 ĒK olīveļļa
MĒRCEI 10 g ingvers
2 ķiploku daiviņas
50 g sviests
1 ĒK milti
1 ĒK karijs
1 ĒK tomātu pasta
200 ml gaļas buljons (vai dārzeņu)
2 ĒK rozīnes
2 ĒK kapāti pētersīļi
1 stunda 30 minūtes 4 porcijas
Sarežģītība: viegli Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Grilētie dārzeņu iesmiņi būs perfekta piedeva grilētai gaļai. Pasniedz ar austrumniecisko karija mērci ar rozīnēm. Dārzeņi pirms grilēšanas vismaz stundu jāmarinē vīna marinādē. Vispirms pagatavo karija mērci. Ingveru notīra un smalki sarīvē. Smalki sagriež ķiploku. Pannā sakarsē sviestu un apcep ķiploku un ingveru, apmēram 1 minūti. Pievieno miltus, kariju, izmaisa un maisot karsē apmēram 2 minūtes, līdz milti gaiši brūni. Pievieno tomātu pastu, karstu buljonu. Līdzko mērce uzvārās, iemaisa kapātus pētersīļus, rozīnes. Mērci vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes. Bļodā ielej baltvīnu, iemaisa citronu sulu, medu, sāli un piparus. Cukini un tomātus sagriež ripās, apmēram 1 cm biezās, paprikas piemērota lieluma gabalos. Dārzeņus liek vīna marinādē un ļauj tiem marinēties apmēram 1 stundu. Tikmēr notīra šampinjonus. Kad dārzeņi iemarinējušies, tos pamīšus ar šampinjoniem kārto uz iesmiņiem. Iesmiņus apviļā šķīvī ar olīveļļu, liek virs karsta grila un cep gatavus, apmēram 15 minūtes. Pasniedz ar karija mērci.

iepriekšējā34. no 159nākamā

Pusdienas vai vakariņas :)

Ievietoja: Lielais Smiltenes šlāgerfestivāls 7. jūl 2015 12:00

2 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas