Galerija 23.09.2013
1 attēls • 23. sep 2013 19:17
Sastāvdaļas
• Paprika 1 gab.,
• Sīpols 1 gab.,
• Kartupeļi 5 gab.,
• Dilles 1 neliela buntīte,
• Burkāni 300 grami,
• Skābs krējums,
• Kausētais siers 1 iepakojums,
• Ķiploka daiviņas 3 gab.,
• Žāvēta gaļa 300 grami,
• Sēņu buljons 2 gab.,
• Sēnes (baravikas un der arī citas) 600 grami,
• ~2,5l ūdens zupai.
• Attēlā redzamais ēdiena daudzums ir aptuveni 10 porcijām.
Pagatavošana: 100 min.
1. Liek...VairākSastāvdaļas
• Paprika 1 gab.,
• Sīpols 1 gab.,
• Kartupeļi 5 gab.,
• Dilles 1 neliela buntīte,
• Burkāni 300 grami,
• Skābs krējums,
• Kausētais siers 1 iepakojums,
• Ķiploka daiviņas 3 gab.,
• Žāvēta gaļa 300 grami,
• Sēņu buljons 2 gab.,
• Sēnes (baravikas un der arī citas) 600 grami,
• ~2,5l ūdens zupai.
• Attēlā redzamais ēdiena daudzums ir aptuveni 10 porcijām.
Pagatavošana: 100 min.
1. Liek vārīties sagrieztus kartupeļus.
Pa to laiku apcep žāvētu gaļu un sagrieztas ķiploka daiviņas un vienu sīpolu. Kad sīpols un gaļa ir zeltīti brūni, tad liek klāt sēnes. Cep aptuveni 8 minūtes uz vidējas uguns.
2. Kad kartupeļi gandrīz izvārījušies, ūdeni nokāš. Lej grāpī jaunu ūdeni (~2,5l) un vāra tajā kartupeļus. Kad parādās pirmās ūdens vārīšanās pazīmes, liek klāt sacepto sēņu maisījumu un sagrieztus burkānus, kā arī buljona kubiņus un papriku. Vāra aptuveni 20 - 30 minūtes.
3. Beigās pievieno klāt kausēto sieru un maisa zupu uz mazas uguns, kamēr siers ir izšķīdis.
4. Pasniedz ar krējumu un dillēm.
-