Gaileņu kaviārs...
1 attēls • 23. sep 2013 11:44
Gaileņu kaviāram nepieciešams:
1,3-1,5kg gailenes
400gr sviesta
pētersīļi
lauru lapas
rīvēts muskatrieksts
sāls, cukurs, malti melnie pipari
Pagatavošana:
Salasītās vai nopirktās gailenes notīra. Notīrītās gailenes izmaļ caur gaļasmašīnu vai arī vienkārši smalki, smalki sakapā. Kad tas izdarīts, nepieciešamas 2 paciņas sviesta. Sviestu liek katliņā.To izkausē. Izkausētajam sviestam pievieno sasm...VairākGaileņu kaviāram nepieciešams:
1,3-1,5kg gailenes
400gr sviesta
pētersīļi
lauru lapas
rīvēts muskatrieksts
sāls, cukurs, malti melnie pipari
Pagatavošana:
Salasītās vai nopirktās gailenes notīra. Notīrītās gailenes izmaļ caur gaļasmašīnu vai arī vienkārši smalki, smalki sakapā. Kad tas izdarīts, nepieciešamas 2 paciņas sviesta. Sviestu liek katliņā.To izkausē. Izkausētajam sviestam pievieno sasmalcinātās gailenes. Kad viss 5 minūtes pavārījies, pievieno garšvielas - 2 ēd.k. sāli, 1 ēd.k. cukuru, 1 tējk. maltus melnos piparus. Sakapā zaļumus. Pierīvē pusi no muskatrieksta. Atstāj visu pasautēties uz 15 minūtēm. Pievieno zaļumus. Visu samaisa un pilda burciņās - katrā burciņā ieliek pusi lauru lapas, to vajag darīt pirms likt gailenes burkā. Liek burciņas pasterizēties kādu stundu un 10 minūtes.
Kad burciņas nopastarizētas, tās aizskrūvē, apgāž otrādi un noliek, lai atdziest. Mēs sēnes vienmēr glabājam ledusskapī, bet zinu, ka citi nes uz pagrabu.
No šāda gaileņu kaviāra ziemā sanāk garšīgas mērcītes, un tas der arī zupām.