RIBIŅAS SINEPJU, SARKANVĪNA UN MEDUS MĒRCĒ Nepieciešams: 700 g cūkgaļas ribiņu 200 ml sarkanvīna 2 lielas ķiploka daiviņas 1 ēdamkarote angļu sinepes 1 ēdamkarote medus sāls pēc garšas malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana: 1. Ribiņas kārto dziļākā cepeštraukā un pārsmērē ar sinepēm. 2. Tad pārkaisa ar sāli, pipariem un caur ķiploku spiedi izspiestiem ķiplokiem. 3. Atsevišķā bļodiņā ielej vīnu, pievieno medu un rūpīgi izmaisa, lai medus izkūst. Sagatavoto šķidrumu pārlej pāri ribiņām. 4. Cepeštrauku liek cepeškrāsnī un cep 180 - 200 grādu temperatūrā apmēram stundu. 5. Gatavas ribiņas liek šķīvjos, pārlej ar sarkanvīna mērci un pasniedz kopā ar salātiem un kartupeļiem vai citām piedevām pēc vēlēšanās. Labu apetīti! Gatavoja: Iveta Apškrūma
← iepriekšējā | 10. no 1143 | nākamā → |