Pilngraudu auzu pārslu biezputra visai ģimenei
Nepieciešams:
300 g pilngraudu auzu pārslas
200 ml piena
1,2 l ūdens
1 2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
Piedevām:
500 g svaigu zemeņu
2 saujas sadētu vai svaigu jāņogu vai jebkādu citu ogu.
Pagatavošana:
1. Katliņā ielej ūdeni, kuram pievienots sāls un cukurs. Liek uz plīts vārīties.
2. kad ūdens sācis vārīties, pielej pienu un uzkarsē, bet nevāra.
3. Tad samazina liesmu un ber iekšā auzu pārslas. Ik pa brīdim apmaisot, vāra 15 minūtes. Pēc tam noņem no plīts un atstāj uz 10 min., lai uzbriest.
4. Gatavu liek bļodiņās, pārlej ar sablendētām svaigām zemenēm un pārkaisa ar ogām.
Labu apetīti!
Nepieciešams:
300 g pilngraudu auzu pārslas
200 ml piena
1,2 l ūdens
1 2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
Piedevām:
500 g svaigu zemeņu
2 saujas sadētu vai svaigu jāņogu vai jebkādu citu ogu.
Pagatavošana:
1. Katliņā ielej ūdeni, kuram pievienots sāls un cukurs. Liek uz plīts vārīties.
2. kad ūdens sācis vārīties, pielej pienu un uzkarsē, bet nevāra.
3. Tad samazina liesmu un ber iekšā auzu pārslas. Ik pa brīdim apmaisot, vāra 15 minūtes. Pēc tam noņem no plīts un atstāj uz 10 min., lai uzbriest.
4. Gatavu liek bļodiņās, pārlej ar sablendētām svaigām zemenēm un pārkaisa ar ogām.
Labu apetīti!
← iepriekšējā | 6. no 300 | nākamā → |