Galerija 05.08.2021
1 attēls • 5. aug 2021 08:22
PAŠCEPTAS SĒKLU MAIZĪTES
Nepieciešams:
80 g kokosriekstu skaidiņu
30 g Chia sēklu
30 g linsēklu
30 g ķirbju sēklu
30 g sezama sēklu
30 g saulespuķu sēklu
1 ēdamkarote cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera
1,5 tējkarotes Himalaju sāls
3 olas
2 ēdamkarotes eļļas
400 g ūdens (apmēram 2 glāzes)
500 - 550 g kviešu miltu
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
2. Traukā ber koko...VairākPAŠCEPTAS SĒKLU MAIZĪTES
Nepieciešams:
80 g kokosriekstu skaidiņu
30 g Chia sēklu
30 g linsēklu
30 g ķirbju sēklu
30 g sezama sēklu
30 g saulespuķu sēklu
1 ēdamkarote cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera
1,5 tējkarotes Himalaju sāls
3 olas
2 ēdamkarotes eļļas
400 g ūdens (apmēram 2 glāzes)
500 - 550 g kviešu miltu
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
2. Traukā ber kokosriekstu skaidiņas, chia sēklas , linsēklas, ķirbju sēklas, sezama sēklas, saulespuķu sēklas un visas samaļ blenderī vai virtuves kombainā.
3. Sēklu masai pievieno cukuru, cepamo pulveri un sāli. Visas sastāvdaļas samaisa. Tad piesit olas, pielej eļļu, ūdeni, ieber miltus un samīca viendabīgu mīklu.
4. No mīklas izveltnē tādu kā paresnu desu, kuru sagriež porciju gabaliņos.
5. No katra gabaliņa veido bumbiņu, nedaudz saplacina tā, lai veidotos apaļa maizīte.
6. Maizītes liek uz cepampannas, pārkaisa ar sezama sēkliņām un cep apmēram 30 - 40 minūtes 200 grādos.
Labu apetīti!
Gatavoja: Iveta Apškrūma
-