Galerija 18.06.2021
1 attēls • 18. jūn 2021 07:32
APELSĪNU PLĀTSMAIZE
Nepieciešams:
400 ml piena
3 olas
200 g sviesta vai margarīna
1 glāze cukura
2,5 glāzes kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote vaniļas cukura
Norīvēta apelsīna miziņa no viena apelsīna
Apelsīna sula, izspiesta no viena apelsīna
Pagatavošana:
1. Olas sakuļ kopā ar cukuru un vaniļas cukuru.
2. Sviestu izkausē, atdzesē un pielej sakultajām o...VairākAPELSĪNU PLĀTSMAIZE
Nepieciešams:
400 ml piena
3 olas
200 g sviesta vai margarīna
1 glāze cukura
2,5 glāzes kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote vaniļas cukura
Norīvēta apelsīna miziņa no viena apelsīna
Apelsīna sula, izspiesta no viena apelsīna
Pagatavošana:
1. Olas sakuļ kopā ar cukuru un vaniļas cukuru.
2. Sviestu izkausē, atdzesē un pielej sakultajām olām.
3. Pielej pienu, pievieno sarīvētu apelsīna miziņu, apelsīna sulu un uzmanīgi iemaisa izsijātus miltus, kuriem pievienots cepamais pulveris. Samaisa mīklu.
4. Mīklu lej ietaukotā, ar cepampapīru izklātā plātī vai tortes formā, un cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī līdz gatavībai. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
5. Gatavu izņem no cepeškrāsns un sagriež gabaliņos.
Labu apetīti!
-