Galerija 01.06.2021
3 attēli • 1. jūn 2021 07:09
AUZU PĀRSLU BIEZPUTRA AR KVIEŠU KLIJĀM
Nepieciešams:
40 g Herkuless auzu pārslu ar kviešu klijām
00 g ūdens
100 g piena
sāls pēc garšas
cukurs pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Katliņā ielej ūdeni un liek vārīties.
2. Kad ūdens sācis vārīties, pielej pienu, uzkarsē, līdz tas uzmet pirmo burbuli un ber iekšā auzu pārslas ar klijām, kā arī sāli un/ vai cukuru. Samazina liesmu un, ik p brīdim apm...VairākAUZU PĀRSLU BIEZPUTRA AR KVIEŠU KLIJĀM
Nepieciešams:
40 g Herkuless auzu pārslu ar kviešu klijām
00 g ūdens
100 g piena
sāls pēc garšas
cukurs pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Katliņā ielej ūdeni un liek vārīties.
2. Kad ūdens sācis vārīties, pielej pienu, uzkarsē, līdz tas uzmet pirmo burbuli un ber iekšā auzu pārslas ar klijām, kā arī sāli un/ vai cukuru. Samazina liesmu un, ik p brīdim apmaisot, vāra 8 - 10 minūtes.
3. Tad katliņu noņem no plīts, tam uzliek vāku un ļauj putrai uzbriest vēl 5 minūtes.
4. Gatavu liek bļodiņas un pasniedz kopā ar to, ko sirds kāro: sviesta piciņu, svaigiem augļiem, ievārījumu, medu vai gaļas maizītēm.
Labu apetīti!