Galerija 10.05.2021
4 attēli • 10. mai 2021 07:36
PUPIŅU ZUPA
Nepieciešams:
800 ml gaļas buljona
100 g pupiņu
50 g kartupeļu
50 g burkānu
1 sīpols
10 g pētersīļu,
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Iepriekšējā vakarā (pirms zupas vārīšanas) pupiņas iemērc ūdenī.
2. Nākamajā dienā izvāra liellopu gaļas buljonu. Karstā buljonā liek izmērcētas pupiņas, sarīvētus burkānus, sasmalcinātu sīpolu un sīki sagriezt...VairākPUPIŅU ZUPA
Nepieciešams:
800 ml gaļas buljona
100 g pupiņu
50 g kartupeļu
50 g burkānu
1 sīpols
10 g pētersīļu,
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Iepriekšējā vakarā (pirms zupas vārīšanas) pupiņas iemērc ūdenī.
2. Nākamajā dienā izvāra liellopu gaļas buljonu. Karstā buljonā liek izmērcētas pupiņas, sarīvētus burkānus, sasmalcinātu sīpolu un sīki sagrieztus svaigus, saldētus vai kaltētus pētersīļus.
3. Kad pupiņas gandrīz gatavas, zupai pievieno sagrieztus kartupeļus, piparus un sāli. Zupu vāra, līdz kartupeļi un pupiņas mīksti.
4. Zupu pasniedz ar skābo krējumu, pievienojot svaigus smalki sasmalcinātus zaļumus: dilles un pētersīļus.
Labu apetīti!