Galerija 05.05.2021
2 attēli • 5. mai 2021 07:26
MARINĒTAS CEPTAS REŅĢĪTES
Nepieciešams:
1,5 kg svaigu reņģīšu
Sāls pēc garšas
Milti apvārtīšanai
Eļļa cepšanai
3 lieli sīpoli
Marinādei:
1 litrs ūdens
2 lauru lapas
5 smaržīgie pipari
10 melno piparu graudi
Sāls pēc garšas
Cukurs pēc garšas
Etiķis pēc garšas
Pagatavošana:
1. Reņģītes izķidā, nomazgā, nosusina, apvārta miltos, pārkaisa ar sāli un pannā sakarsētā eļļā no abām...VairākMARINĒTAS CEPTAS REŅĢĪTES
Nepieciešams:
1,5 kg svaigu reņģīšu
Sāls pēc garšas
Milti apvārtīšanai
Eļļa cepšanai
3 lieli sīpoli
Marinādei:
1 litrs ūdens
2 lauru lapas
5 smaržīgie pipari
10 melno piparu graudi
Sāls pēc garšas
Cukurs pēc garšas
Etiķis pēc garšas
Pagatavošana:
1. Reņģītes izķidā, nomazgā, nosusina, apvārta miltos, pārkaisa ar sāli un pannā sakarsētā eļļā no abām pusēm apcep zeltainas.
2. Sīpolu sagriež ripiņās, ripiņas apvārta miltos un nedaudz apcep sakarsētā eļļā.
3. Apceptās reņģītes kārto traukā, pārkaisa ar apceptajām ripiņām un pārlej ar karstu marinādi, kuru gatavo sekojoši: uzvāra ūdeni, kopā ar lauru lapām un pipariem . Pēc garšas pievieno sāli, cukuru un etiķi.
4. Atstāj uz nakti marinēties!
Labu apetīti!