Galerija 01.05.2021
2 attēli • 1. mai 2021 08:42
PIENEŅU MEDUS KŪKA
Nepieciešams:
Biskvītam:
200 ml pieneņu medus
1 tējkarote cepamā pulvera
5 olas
180 g cukura
200 g miltu
Krēmam:
500 ml saldā krējuma
200 ml skāba krējuma
5 ēdamkarotes pūdercukura
Pildījumam:
500 g saldā krējuma
200 g skābā krējuma
Cukurs pēc garšas
Sasmalcināti valrieksti pārkaisīšanai
Pagatavošana:
1. Medu lej katliņā, pievieno cepamo pulveri un kars...VairākPIENEŅU MEDUS KŪKA
Nepieciešams:
Biskvītam:
200 ml pieneņu medus
1 tējkarote cepamā pulvera
5 olas
180 g cukura
200 g miltu
Krēmam:
500 ml saldā krējuma
200 ml skāba krējuma
5 ēdamkarotes pūdercukura
Pildījumam:
500 g saldā krējuma
200 g skābā krējuma
Cukurs pēc garšas
Sasmalcināti valrieksti pārkaisīšanai
Pagatavošana:
1. Medu lej katliņā, pievieno cepamo pulveri un karsē uz vidējas liesmas, līdz masa sāk putoties. Tad katliņu noņem no uguns un noliek, lai medus nedaudz padziest.
2. Olas kopā ar cukuru pamatīgi saputo (jāputo apmēram 10 min.) No tā, cik labi būs saputotas olas, atkarīgs kāds būs kūkas apjoms.
3. Saputotajām olām pievieno padzisušo, bet vēl silto medu.
4. Pieber izsijātus miltus un samaisa vijīgu mīklu.
5. Mīklu lej tortes formā un cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes.
6. Tad kūku izņem no krāsns un noliek, lai tā atdziest.
7. Tikmēr pagatavo pildījumu: saputo stingrās putās atdzesētu saldo krējumu.
8. Skābo krējumu saputo kopā ar cukuru.
9. Abas saputotā krējuma masas samaisa kopā un vēlreiz saputo.
10. Atdzisušo kūku sagriež divās vai trīs ripās, starp ripām smērējot sagatavoto krēmu.
11. Ar šo pašu krēmu pārklāj arī kūkas virsmu un malas. Pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem.
Labu aptīti!
-
-