Galerija 28.04.2021
2 attēli • 28. apr 2021 08:21
INGVERA MARINĀDĒ GATAVOTA CŪKGAĻA
Tā kā mūsmājās ingvers ir lielā cieņā arī marinētā veidā, tad bieži vien no tā paliek pāri marināde. Taupīga saimniece būdama, es, protams, to neleju laukā, bet meklēju pielietojumu dažādās receptēs. Šī tad ir viena no tādām, kurā gaļa padodas brīnumgarda un sulīga.
Nepieciešams:
700 g cūkas šķiņķa
Marināde no viena marinēta ingvera iepakojuma
1 sīpols
2 ēd...VairākINGVERA MARINĀDĒ GATAVOTA CŪKGAĻA
Tā kā mūsmājās ingvers ir lielā cieņā arī marinētā veidā, tad bieži vien no tā paliek pāri marināde. Taupīga saimniece būdama, es, protams, to neleju laukā, bet meklēju pielietojumu dažādās receptēs. Šī tad ir viena no tādām, kurā gaļa padodas brīnumgarda un sulīga.
Nepieciešams:
700 g cūkas šķiņķa
Marināde no viena marinēta ingvera iepakojuma
1 sīpols
2 ēdamkarotes steika mērces
10 cm purava gaišās daļas
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Cūkas šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos, pārber ar sāli, pipariem, ripiņās sagrieztiem puraviem un pārlej ar ingvera marinādi. Visu rūpīgi samaisa tā, lai marināde apņem visus gaļas gabaliņus un atstāj uz nakti vēsā vietā marinēties.
2. Pīlē sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu.
3. kad sīpoli apcepušies zeltaini, pievieno iemarinētos gaļas gabaliņus ar visiem puraviem, pārlej ar ūdeni *ūdeni vajag tik daudz, lai gaļa būtu pilnībā nosegta) un liek uz vidējas liesmas sautēties.
4. Kad ūdens sācis vārīties, pieliek steika mērci, samazina liesmu un turpina sautēt līdz gatavībai. Ūdeni vairāk nepapildina.
5. Pasniedz ar piedevām pēc savas gaumes.
Labu apetīti!
-
-