Galerija 27.04.2021
1 attēls • 27. apr 2021 08:02
GARDĀ BUMBIERU UN ĀBOLU TARTE
Nepieciešams:
Pamatnei:
1 olas dzeltenums
70 g cukura
130 g mīksta sviesta
200 g miltu
Pildījumam:
1 liels ābols
1 liels bumbieris
3 olas
3 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote kanēļa
250 g Mascarpone siera
Sauja valriekstu
Pagatavošana:
1. Mīkstā sviestā iejauc vienu olas dzeltenumu, cukuru un miltus. Rūpīgi samīca mīklu un uz pusstundu to ieliek led...VairākGARDĀ BUMBIERU UN ĀBOLU TARTE
Nepieciešams:
Pamatnei:
1 olas dzeltenums
70 g cukura
130 g mīksta sviesta
200 g miltu
Pildījumam:
1 liels ābols
1 liels bumbieris
3 olas
3 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote kanēļa
250 g Mascarpone siera
Sauja valriekstu
Pagatavošana:
1. Mīkstā sviestā iejauc vienu olas dzeltenumu, cukuru un miltus. Rūpīgi samīca mīklu un uz pusstundu to ieliek ledusskapī.
2. Tad mīklu izņem no ledusskapja, vēlreiz samīca un ieklāj ar cepampapīru izklātā un ietaukotā veidnē tā, lai veidotos maliņas kā groziņam. Tartes apakšu sadursta ar dakšiņu, lai , cepot, tā neceltos uz augšu. Veidni ievieto līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
3.Tikmēr pagatavo pildījumu: ābolu nomizo, izņem serdi un sagriež nelielos gabaliņos. Tieši tāpat sagriež bumbieri.
4. Sagrieztos augļu gabaliņus sajauc kopā un pārkaisa pāri izceptajai pamatnei.
5. Olas sakuļ kopā ar cukuru un kanēli, pievieno Mascarpone sieru un visu samaisa viendabīgā masā. Iegūto masu pārlej pāri sagrieztajiem augļu gabaliņiem.
6. Sagatavoto tarti pārkaisa ar rupji sasmalcinātiem valriekstiem un liek atkal cepeškrāsnī (tagad tai jābūt sakarsētai līdz 180 grādiem). Cep līdz gatavībai (apmēram 20 minūtes),
7. Gatavu izņem no krāsns un sagriež porciju gabaliņos.
Labu apetīti!
-