Galerija 25.04.2021
1 attēls • 25. apr 2021 09:44
RUDZU KLONA MAIZE
Šai maizei noderīgi tikai kvalitatīvi, sausi, briedīgi milti.
Nepieciešams:
Nedaudz ierauga no iepriekšējās cepšanas
750 g rudzu miltu
Apm. 0,5 litri ļoti silta ūdens
1 ēdamkarote sāls
2 ēdamkarotes medus
Sauja saulespuķu sēkliņu
Pagatavošana:
1. Lielā māla bļodā ielej ūdeni, pievieno miltus, ieraugu, medu, sēkliņas un sāli. Samaisa un labi izklapē, līdz mīkla ir v...VairākRUDZU KLONA MAIZE
Šai maizei noderīgi tikai kvalitatīvi, sausi, briedīgi milti.
Nepieciešams:
Nedaudz ierauga no iepriekšējās cepšanas
750 g rudzu miltu
Apm. 0,5 litri ļoti silta ūdens
1 ēdamkarote sāls
2 ēdamkarotes medus
Sauja saulespuķu sēkliņu
Pagatavošana:
1. Lielā māla bļodā ielej ūdeni, pievieno miltus, ieraugu, medu, sēkliņas un sāli. Samaisa un labi izklapē, līdz mīkla ir viendabīga, bez miltu kunkulīšiem.
2. Tad pārkaisa ar miltiem, apsedz ar tīru dvielīti un novieto siltā vietā, lai rūgst. Rūgšana aizņem vairākas stundas, līdz mīkla divkāršojusies apjomā. Maize nedrīkst pārrūgt, jo tad cepot tā saplok vai saplīst.
3. Kad mīkla uzrūgusi, no tās veido maizes kukulīšus. Kukulīšus liek uz plāts, nogludina ar slapjām rokām un ievieto līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep apmēram 2 stundas, skatoties pēc kukulīša lieluma.
4. Gatavus izņem no krāsns un aplaista ar ūdeni, lai garoza būtu mīkstāka. Tad apsedz ar dvielīti un atstāj, lai atdziest.
Lai izdodas un labi garšo!
-