Galerija 12.04.2021
3 attēli • 12. apr 2021 09:17
FORELE INGVERA MARINĀDĒ AR DĀRZEŅIEM
Manā ģimenē ļoti iecienīts ir ingvers dažādos veidos, tai skaitā marinēts. Kad tas tiek apēst, pāri vienmēr paliek marināde, kura nekad netiek lieta laukā, bet gan izmantota citiem nolūkiem. Kā viens variants ingvera marinādes izmantošanai ir svaigas foreles marinēšana tajā. Sanāk ļoti gardi.
Nepieciešams:
Svaiga, notīrīta forele
šķidrums (marināde) n...VairākFORELE INGVERA MARINĀDĒ AR DĀRZEŅIEM
Manā ģimenē ļoti iecienīts ir ingvers dažādos veidos, tai skaitā marinēts. Kad tas tiek apēst, pāri vienmēr paliek marināde, kura nekad netiek lieta laukā, bet gan izmantota citiem nolūkiem. Kā viens variants ingvera marinādes izmantošanai ir svaigas foreles marinēšana tajā. Sanāk ļoti gardi.
Nepieciešams:
Svaiga, notīrīta forele
šķidrums (marināde) no marinēta ingvera
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
1 ēdamkarote rozmarīna pārkaisīšanai
Piedevām:
3 kartupeļi
2 burkāni
1 saldais kartupelis
1 sarkanā paprika
1/2 vidēji liela puķkāposta
Pagatavošana:
1. Notīrītu foreli ierīvē ar sāli un pipariem, tad tai sānos izdara slīpus iegriezumus un pārlej ar ingvera marinādi. Liek uz ietaukotas un ar cepampapīru izklātas cepešplāts. Pārkaisa ar rozmarīnu.
2. Apkārt forelei kārto nomizotus un piemērotos gabalos sagrieztus dārzeņus. Pārkaisa tos ar sāli un rozmarīnu pēc garšas.
3. Plāti liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.
Labu apetīti!