Galerija 10.03.2021
3 attēli • 10. mar 2021 09:06
VISTAS MALTĀS GAĻAS BUMBIŅAS DĀRZEŅU PASTAS UN KRĒJUMA MĒRCĒ
Nepieciešams:
Gaļas bumbiņām:
500 g maltas vistas gaļas
3 ķiploka daiviņas
1 ola
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
rīvmaize apvārtīšanai
Mērcei:
100 g GEEEN STORY dārzeņu pastas ar saulē kaltētiem tomātiem un dzērvenēm
100 ml saldā krējuma
100 ml piena
100 g klasiskā kausētā siera “Dzintariņš”
Pagatavošana:...VairākVISTAS MALTĀS GAĻAS BUMBIŅAS DĀRZEŅU PASTAS UN KRĒJUMA MĒRCĒ
Nepieciešams:
Gaļas bumbiņām:
500 g maltas vistas gaļas
3 ķiploka daiviņas
1 ola
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
rīvmaize apvārtīšanai
Mērcei:
100 g GEEEN STORY dārzeņu pastas ar saulē kaltētiem tomātiem un dzērvenēm
100 ml saldā krējuma
100 ml piena
100 g klasiskā kausētā siera “Dzintariņš”
Pagatavošana:
1. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, olu un caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus. Visu rūpīgi samīca.
2. No kotlešu masas veido apaļas bumbiņas, apvārta rīvmaizē un liek vienu pie otras ietaukotā cepamtraukā.
3. Cepamtrauku ievieto līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz gaļas bumbiņas nedaudz apbrūnējušas.
4. Bļodiņā liek dārzeņu pastu, pievieno saldo krējumu, pienu un kausēto sieru. Samaisa un pārlej gaļas bumbiņām. Turpina karsēt, līdz mērce nedaudz sabiezē.
5. Pasniedz ar rīsiem vai pastu un svaigiem salātiem.
Labu apetīti!