Galerija 05.03.2021
1 attēls • 5. mar 2021 08:16
BRISELES KĀPOSTU UN BURKĀNU SACEPUMS
Nepieciešams:
400 g briseles kāpostu
2 nelieli burkāni
1/2 sarkanais čili pipars
1 sīpols
1 daiviņa ķiploka
kaltēts timiāns pēc garšas
1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
1 tējkarote medus
malti melnie pipari pēc garšas
sāls pēc garšas
eļļa pēc vajadzības
Pagatavošana:
1. Briseles kāpostus un mazos gabaliņos sagrieztus burkānus liek...VairākBRISELES KĀPOSTU UN BURKĀNU SACEPUMS
Nepieciešams:
400 g briseles kāpostu
2 nelieli burkāni
1/2 sarkanais čili pipars
1 sīpols
1 daiviņa ķiploka
kaltēts timiāns pēc garšas
1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
1 tējkarote medus
malti melnie pipari pēc garšas
sāls pēc garšas
eļļa pēc vajadzības
Pagatavošana:
1. Briseles kāpostus un mazos gabaliņos sagrieztus burkānus liek verdošā ūdenī, kuram pievienots sāls un 3 - 4 minūtes vāra. Tad izņem no katla un notecina lieko šķidrumu.
2. Pannā sakarsētā eļļā apmēram 2 min. apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus.
3. Pievieno novārītos briseles kāpostus, burkānus, sasmalcinātu čili piparu (ar sēklām vai bez tām ir gaumes lieta) un garšvielas. Ik pa brīdim apmaisot, turpina cept apmēram 10 – 15 min.
4. Atsevišķā trauciņā samaisa citrona sulu ar medu un nedaudz eļļas. Iegūto maisījumu pārlej pāri dārzeņiem un, karsējot, vēl pāris minūtes, kārtīgi izmaisa, lai mērcīte apņemtu visus dārzeņus.
5. Pasniedz ar ceptu laša fileju.
Labu apetīti!
-