Galerija 28.02.2021
1 attēls • 28. feb 2021 12:17
KĀ PAGATAVOT RUDZU MAIZES IERAUGU UN IZCEPT "DZĪVO MAIZĪTI"
Maizīte latviešiem vienmēr bijusi godā celta, bet, ja tā pašu cepta, tad var teikt, ka maizītei piemīt īpaša aura- katrs tavu roku apmīļotais kukulītis būs īpaši gards un labu domu piepildīts. Pat, ja nekad neesi mēģinājusi, to darīt,- nebaidies! Pagatavot ieraugu nemaz nav sarežģīti. Pie kam tas būs jādara tikai vienreiz, pēc...VairākKĀ PAGATAVOT RUDZU MAIZES IERAUGU UN IZCEPT "DZĪVO MAIZĪTI"
Maizīte latviešiem vienmēr bijusi godā celta, bet, ja tā pašu cepta, tad var teikt, ka maizītei piemīt īpaša aura- katrs tavu roku apmīļotais kukulītis būs īpaši gards un labu domu piepildīts. Pat, ja nekad neesi mēģinājusi, to darīt,- nebaidies! Pagatavot ieraugu nemaz nav sarežģīti. Pie kam tas būs jādara tikai vienreiz, pēc tam kādu mazumiņu varēsi atlicināt katrai nākamajai reizei.
Nepieciešams:
100 ml ūdens
1 ēdamkarote medus
100 g rudzu milti
Pagatavošana:
1. Novārītu un atdzesētu ūdeni ielej litra burkā, pievieno medu un rūpīgi izmaisa (līdz medus izkusis).
2. Miltus izsijā, pievieno ūdens un medus šķīdumam, samaisa. Milti jāpievieno tik daudz, lai veidotos biezam krējumam līdzīga masa.
3. Burku pārsedz ar tīru drāniņu un novieto siltā vietā.
4. Nākamo piecu dienu laikā katru dienu maisījumam pievieno vēl tikpat daudz ūdens un miltu, kā pirmajā reizē. Pēc piecām dienām ieraugs ir gatavs. Daļu no tā noteikti atliekam nākamajai cepšanas reizei (ledusskapī), pārējo izmantojam, lai izceptu pirmo rudzu maizes kukulīti.
Lai izdodas!
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma
-