Galerija 12.02.2021
1 attēls • 12. feb 2021 08:31
LIELLOPU AKNU UN GAĻAS PASTĒTE
Nepieciešams:
300 g liellopa aknu
300 g liesas liellopa gaļas
2 lauru lapas
1 liels sīpols
4 ķiploka daiviņas
10 melno piparu graudi
10 smaržīgo piparu graudi
sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Aknas un gaļu sagriež palielos gabalos un liek katlā. Pievieno lauru lapas, sīpolu, ķiplokus, piparus un sāli pēc garšas. Visu pārlej ar ūdeni (tik daudz, la...VairākLIELLOPU AKNU UN GAĻAS PASTĒTE
Nepieciešams:
300 g liellopa aknu
300 g liesas liellopa gaļas
2 lauru lapas
1 liels sīpols
4 ķiploka daiviņas
10 melno piparu graudi
10 smaržīgo piparu graudi
sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Aknas un gaļu sagriež palielos gabalos un liek katlā. Pievieno lauru lapas, sīpolu, ķiplokus, piparus un sāli pēc garšas. Visu pārlej ar ūdeni (tik daudz, lai gaļa būtu nosegta) un liek vārīties. Vāra, līdz aknas un gaļa gatava. Ja aknas gatavas ātrāk, tās izņem no katla, bet gaļu turpina vārīt līdz tā mīksta.
2. Gatavu gaļu un aknas izņem no katla un samaļ gaļas mašīnā.
3. Samalto masu liek bļodiņā, pārlej ar izkāstu buljonu, kurā vārījusies gaļa un rūpīgi samaisa.
4. Bļodu uz vairākām stundām ievieto ledusskapī, lai pastēte sastingst.
Labu apetīti!
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma
-