Galerija 11.02.2021
1 attēls • 11. feb 2021 10:46
UZ ĀRU IZVĒRSTIE SUŠI (SAKARMAKI)
Nepieciešams:
suši rīsi
rīsu etiķis
Nori plāksnes
Pildījumam:
mazsālīta vai svaiga laša fileja
vasabi pasta
Filadelfijas siers
Pagatavošana:
1. Rīsus novāra, atdzesē un pārliek no katliņa citā traukā. Kad rīsi atdzisuši, sajauc ar vienu ēdamkaroti rīsu etiķa.
2. Nori plāksni novieto uz bambusa paliktnīša un uz tās vienmērīgi izlīdzina rīsus.
3. T...VairākUZ ĀRU IZVĒRSTIE SUŠI (SAKARMAKI)
Nepieciešams:
suši rīsi
rīsu etiķis
Nori plāksnes
Pildījumam:
mazsālīta vai svaiga laša fileja
vasabi pasta
Filadelfijas siers
Pagatavošana:
1. Rīsus novāra, atdzesē un pārliek no katliņa citā traukā. Kad rīsi atdzisuši, sajauc ar vienu ēdamkaroti rīsu etiķa.
2. Nori plāksni novieto uz bambusa paliktnīša un uz tās vienmērīgi izlīdzina rīsus.
3. Tad nori plāksni ar visiem rīsiem un fileju uzmanīgi pārvieto uz mitras lupatiņas ar rīsiem un lasi uz leju. Lupatiņai jāatrodas uz bambusa paliktnīša.
4. Nori centrā ieliek Filadelfijas siera pildījumu.
5. Ar bambusa paliktnīša palīdzību uzmanīgi nori ar visu pildījumu satin ruletītē tā, lai paliktu brīva apmēram 2,5 cm nori maliņa.
6. Satīto bambusa paliktnīti paceļ uz augšu un paritina uz priekšu tā, lai nori malas cieši saliptu, vienlaikus saspiežot stingrāk ruletīti.
7. Gatavo ruletīti noņem no paliktnīša un novieto uz virtuves dēlīša.
8.Laša fileju pārsmērē ar vasabi pastu.
9. Uzmanīgi apklāj ruletīti ar laša fileju tā, lai vasabi pasta būtu uzleju. šī darbība palīdzēs rīus ar lasi saturēt kopā. Ja vēlas, tad ar bambusa paliktnīša palīdzību ruletīti vēlreiz ciešāk saspiež tā, lai lasis turētos stingri klāt.
10. Ar asu nazi ruletīti sagriež gabaliņos.
Labu apetīti!
-